POBJEDA KARIJERE

Hrvatski borac iznenadio svijet MMA; izborio finale i borbu za milijun dolara te se rasplakao u zagrljaju trenera Cro Copa

20.08.2021 u 09:00

Bionic
Reading

Taktički sjajnim pristupom, gdje je uspio u prvi plan staviti svoje najveće kvalitete, Ante Delija došao je do pobjede protiv Denisa Goltsova, čime je uspješno prošao kroz polufinale teškaškog turnira treće sezone Professional Fighters League turnira

Snažnog i izuzetno opasnog Rusa uspio je primiriti te iskontrolirati, čime je na bodovne suce ostavio dovoljno jak dojam da mu oni jednoglasno dodijele pobjedu u zapravo vrlo teškoj i većinom neizvjesnoj borbi.

Odmah na početku borbe Ante je odlučio skratiti distancu i zatvoriti klinč. Nakon otprilike jedne minute hrvanja uz ogradu, Goltsov se okrneuo i pogodio koljenom, nakon čega je ušao u neuspješno rušenje te započeo bornu na nogama. Delija je izgledao bolje i dobro pogađao direktom, što je rezultiralo time da je Rus inicirao novi klinč. Točno na sredini runde Goltsov je upisoa rušenje i krenuo raditi iz gornje pozicije. No, tek pola minute trajala je dominantna pozicija ruskog borca, prije nego se Ante ustao, okrenuo te došao u prednost. Putem nekoliko udaraca raskrvario je Delija lice svog protivnika, a gornju poziciju zadržao je sve do kraja ove vrlo izjednačene runde, piše Fight Site.

Na početku druge dionice agresivniji je bio Goltsov i nekoliko puta dobro pogodio. Napao je nakon toga Delija, ali je promašio te izgubio ravnotežu što je Goltsov koristio za dolazak u bolju poziciju u klinču, nakon čega je još jednom odveo borbu na pod. Ovog puta napadao je s leđa, čime nije dozvolio Dubrovčaninu okret poput onoga u prvoj rundi. Dvije minute prije kraja runde Ante se ipak uspio vratiti na noge, no i dalje u klinč poziciju koju je kontrolirao njegov protivnik. Pokušao je Rus još jednom vratiti borbu na pod, no pogriješio je, što je Ante iskoristio za svoj novi dolazak u gornju poziciju. Tražio je prolazak svojih udaraca, no Goltsov je, unatoč tome što je bio na leđima, većinu toga uspio blokirati.

Odmah na početku treće runde vidjeli smo sjajan ulazak Delije u rušenje i dolazak u gornju poziciju. Mali problem Delije bio je nemogućnost pronalaska pozicije iz koje bi nanio ozbiljnije udarce, no svakako mu je u prilog išlo to što je sigurno kontrolirao poziciju. Uspio je Goltsov nakon gotovo tri minute ustati, no ne dalje od klinč pozicije. Bilo je tu nekoliko pokušaja novog rušenja, no bez previše uzimanja rizika. Pred sam kraj izašao je Goltsov iz klinča i napao, ali kratko i svakako nedovoljno za ostaviti bolji dojam u ovoj rundi koja je neupitno pripala hrvatskom borcu.

Iza boraca je ostao težak okršaj u kojem su pobjednika morali proglasiti bodovni suci. Neki dojam je bio da je Delija u prvoj rundi ostavio blago bolji dojam, druga je pripala njegovom protivniku, dok je u trećoj Ante zapravo bio najuvjerljiviji. Čini se da su tako razmišljali i suci, budući da su sva trojica bodovali 29:28 u korist Ante Delije koji odlazi u finale. Tamo će se boriti 27. listopada, za titulu PFL prvaka , ali i novčanu nagradu u iznosu od milijun dolara.

Hrvatskom borcu ispunila se želja za finale. Ponovno će u borilište ući protiv Bruna Cappelozze, Brazilca koji ga je neugodno iznenadio u prvom kolu, savladavši ga nokautom na samom početku borbe. Da njegova pobjeda protiv Delije nije bila slučajna, Cappelozza je potvrdio u preostala dva turnirska nastupa.

Inače, nakon proglašenja pobjednika Delija je u oktogonu zaplakao u društvu svog trenera, legendarnog hrvatskog borca Mirka Filipovića.