'gužva' u teškoj kategoriji

Stipe Miočić vraća se u ring! Neuništivi Hrvat je prihvatio novi izazov, protivnik je najjači mogući, a poznato je i kad bi se trebao boriti

06.08.2021 u 13:38

Bionic
Reading

Francis Ngannou je krajem ožujka pobijedio Stipu Miočića i osvojio pojas UFC prvaka teške kategorije. Dugo se nagađalo kad bi Stipe mogao ponovno u ring, posebice zbog nokauta i teškog poraza kojeg mu je Ngannou nanio. No, Miočić se vrlo brzo oporavio i zatražio povratničku borbu. Sada mu je prvi čovjek UFC-a Dana White to i omogućio

Već dugo nije bila takva gužva na samom vrhu UFC-ove teške kategorije. Nekoliko sjajnih boraca čeka svoju priliku i borbu za titulu protiv aktualnog prvaka Francisa Ngannoua, no prvo se treba probiti do pozicije prvog izazivača.

Za početak će to biti meč u kojem će se Ciryl Gane boriti protiv Derricka Lewisa, a pobjednik će potom na megdan s Ngannouom.

No, nisu samo Gane i Lewis ti koji žele titulu jer u tešku kategoriju ulazi i legendarni Jon Jones. Dugo se čekao njegov teškaški debi u UFC-u, a sada se zna da će to biti pravi spektakl. Potvrdio je to i prvi čovjek UFC-a Dana White.

'Jones i ja oduvijek smo imali ovakav odnos. Kada bude spreman boriti se, bit ćemo spremni i mi. On neko vrijeme priča o borbi u teškoj kategoriji. Međutim, što se teške kategorije tiče, sada idemo u Houston gdje će se boriti Derrick Lewis i Ciryl Gane. Tko pobijedi u toj borbi, dobit će priliku protiv Francisa Ngannoua', kazao je White i ponudio senzaciju:

'Nakon toga, Jon Jones može se boriti s pobjednikom te borbe ili protiv Stipe Miočića. Stipe je već prihvatio tu borbu protiv Jonesa i spreman je za taj obračun.'

Očigledno je White ostavio mogućnost izbora Jonu Jonesu. Bivši prvak poluteške kategorije može odabrati borbu protiv Miočića kao uvod u tešku kategoriju ili može odmah zatražiti priliku za osvojiti pojas.

No, Dana White je naglasio kako se Jones gotovo sigurno neće boriti do 2022. godine, a UFC-ov predsjednik nada se što ranijem debiju Jonesa u teškoj kategoriji, naročito ako se odluči za borbu protiv Miočića. Naime, oba borca bi u slučaju pobjede odradili borbu početkom 2022. godine te bi imali dovoljno vremena za oporavak čekajući rasplet situacije između trojca Ngannou-Gane-Lewis. Tako bi se pobjednik meča Miočić-Jones za titulu mogao boriti do kraja 2022. godine s pobjednikom iz 'trokuta' Ngannou-Gane-Lewis.

Stipe Miočić je borbu s Jonesom prihvatio, tvrdi White, no sam se Jones očigledno još premišlja. Neki sumnjaju kako Jones ipak još nije spreman za tešku kategoriju, navodno je više problem psiha nego fizička sprema. No, ubrzo će se morati odlučiti...