Liga nacija logo sponzori

DOLAZI IH PREKO 14.500

Hrvatske navijače dočekat će iznenađenje na stadionu; ne mislimo samo na vrućinu

Bionic
Reading

Tijekom utorka u Rotterdamu su se počeli skupljati hrvatski navijači. Doduše, teško je procijeniti u kojem intenzitetu, jer grad je velik, pa su i oni raštrkani po raznim dijelovima grada. No, sigurni smo da će ih najviše biti po kafićima, s obzirom na iznimno visoke temperature, koje se tijekom dana penju i do 30°C

Hrvatski navijači i na ovom će putu prema trofeju pratiti najdražu reprezentaciju.

U Rotterdamu, na stadionu Feijenoorda, ove srijede očekuje ih se najmanje 14.500, jer toliko je ulaznica bilo dodijeljeno za naše navijače. Iako smo sigurni da će ih biti i više, s obzirom na velik broj Hrvata koji žive u Nizozemskoj, ali i bližoj okolici.

Osim toga, još uvijek su svi opijeni katarskom broncom, te su se zaželjeli 'jeftinijih' destinacija nego je bila Doha. Naravno, i ovaj podatak treba uzeti s rezervom, jer nije niti Nizozemska baš jeftina. Benzin na benzinskim postaja po gradovima košta oko 1,80 eura, dok se na 'pumpama' na auto-cestama cijena penje i preko 2 eura.

No, kako će veći broj navijača stići zrakoplovima, pa i vlakovima, cijene benzina nisu toliko bitne. Ali zato jest cijena piva. A ona se kreće oko 3,5 do 4 eura za pivo od 0,3 litre.

Sendviči, odnosno nekakvi obroci 's nogu' koštaju i po 15-tak eura, dok nešto konkretnije jelo u restoranima, tipa tjestenine ili kakav komad mesa, košta i preko 20 eura.

Naravno, u odnosu na Dohu to izgleda 'smiješno', pa je zato i ovako velik broj Hrvata pohrlio prema Rotterdamu. Bez obzira na to što Liga nacija nema takvu težinu kao svjetsko prvenstvo.

Inače, za razliku od nekih prijašnjih utakmica, kada bi i dan ranije po tribinama vidjeli obješene hrvatske transparent, tijekom utorka nije bilo ni jednog.

Ali zato su se organizatori pobrinuli da Hrvati na svom južnom sektoru budu 'jednolični', te su po stolicama ostavili tisuće hrvatskih zastavica.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal