Liga nacija logo sponzori

nizozemska

Koeman upozorio na jedan impresivan podatak, a Van Dijk komentirao Modrića

Bionic
Reading

Nizozemska nogometna reprezentacija nada se svom drugom nastupu u finalu Lige nacija. U svom prvom nastupu, u lipnju 2019. godine, Oranje je doživjelo poraz od Portugala (0:1). Sada su i domaćini turnira, što bi Koemanu i igračima trebao bi 'vjetar u leđa'. No, za početak Van Dijk i ekipa moraju pobijediti Hrvatsku

Nakon treninga kojeg je Nizozemska odradila u podne, odnosno u prilično drugačijem terminu nego će se u srijedu igrati dvoboj na stadionu Feijenoorda (20.45 sati), pred novinare su stigli izbornik, 60-godišnji Ronald Koeman te kapetan, 31-godišnji Virgil van Dijk, inače branič Liverpoola.

'Dobro smo pripremljeni, kvalitetno smo trenirali i optimističan sam. Hrvatska je kvalitetna, međutim ako ćemo igrati dobro možemo ih pobijediti', rekao je Koeman. S time da mu optimizam raste jer u kampu su mu se priključili i igrači koji su igrali finale Lige prvaka.

'Imamo igrača koji je osvojio Ligu prvaka (op.a. Ake), i još dvojicu koji su bili dio finalnog spektakla (op.a. Dumfries, De Vrij), dobili su tri dana odmora. Optimističan sam'.

Koeman je povukao paralelu između momčadi s kojom je on 1988. godine osvojilo EURO.

'Naravno, mi smo uvijek izloženi pritisku, to je normalno. Igramo doma, ali biti će jako puno navijača Hrvatske. Važno je pobijedi, nadam se prvom mjestu. Imamo dobro momčad, jako dobre igrače. Pokazat ćemo mentalitet pobjednika'.

I iznio još jedan impresivan podatak.

'U Rotterdamu nikada nismo izgubili, vjerujem da će nam to biti prednost', kazao je Koeman dodavši kako su Nizozemci vježbali jedanaesterce.

Nizozemski strateg je tijekom karijere bio uspješan izvođač kaznenih udaraca.

'Nije se puno toga promijenilo, morate preuzeti odgovornost i izvesti udarac. Morate ih trenirati, kako bi bili što bolji'.

Koeman se nije složio s tvrdnjom nizozemskih medija da je momčad u tranziciji.

'Ne nalazimo se u tranziciji, uvijek će biti novih koji dolaze, imamo skupinu mlađih igrača, s jedne strane je teško. Moramo uzeti u obzir dob igrača, njihovu spremnost. Uvijek ćemo pokušati imati najbolju postavu. Njihova fizička spremnost je jako važna. Naša je zemlja specifična jer stvara dobre malde igrače. Imamo momčad s kojom želimo pobjeđivati, a najvažnije je europsko prvenstvo koje je iduće godine'.

Ovo je Koemanov drugi mandat na klupi Nizozemske.

'Puno se toga dogodilo u odnosu na prošli mandat, puno je toga prošlo. Vjerujem u ovu ekipu, vjerujem kako ćemo poduzeti prave korake i sigurno ćemo biti bolji nego u ožujku'.

O Luki Modriću ima visoko mišljenje.

'Modrić je odlično pripremljen, on je jedan od najboljih igrača, ključan igrač za momčad. Morat ćemo ga pratiti i zatvoriti'.

Van Dijk je komentirao i čovjeka s kojim će se u srijedu rukovati na centru, odnosno kapetana hrvatske reprezentacije, 37-godišnjeg Luku Modrića.

'Oduševljava me ova njegova dugovječnost. Zbilja mogu o njemu reći sve najbolje, i definitivno spada u najbolje vezne igrače svijeta zadnjih godina'.

Nije kapetanu Liverpoola stiglo puno pitanja, ali to što je rekao nudi vjeru Nizozemcima.

'Ljudi su svjesni da moramo biti bolji kako momčad, moramo se koncentrirati, ali vjerujemo u uspjeh. Polako počinjemo cijeniti ovo natjecanje, znamo da je Hrvatska jako težak suparnik'.

I Nizozemcima ova utakmica stiže u ne baš idealnom trenutku.

'Trebat će nam energija na kraju sezonu, već smo sudjelovati u finalu Lige nacija, znamo da neće bit lako. Razina energije će biti ključna'.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal