Liga nacija logo sponzori

dalićeve kombinacije

Hrvatska protiv Nizozemske u Ligi nacija kreće u sastavu u kojem još nije igrala

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom još je jedan trening uoči okršaja polufinala Lige nacija, a kojeg će u srijedu od 20.45 sati na stadionu Feijenoorda igrati protiv Nizozemaca

Zlatko Dalić prošlog je ponedjeljka u Rijeci okupio reprezentativce i krenuo u akciju 'Liga nacija'. Naravno, sa željom da na ovom turniru ostvari nešto veliko. Po mogućnosti i osvoji prvo mjesto.

Nije bilo sve idealno, jer nakon incidenta s navijačima, iz momčadi se povukao Marko Livaja. Potom je zbog ozljede trbušnog zida definitivno otpao Joško Gvardiol, a malo je 'zakomplicirao' i Marcelo Brozović, koji se reprezentaciji priključio tek prije par dana, odnosno nakon finala Lige prvaka. I dodatno je pitanje koliko se ovaj igrač velikih trkačkih kapaciteta uspio osvježiti, to jest odmoriti za novi težak ispit.

Naravno, kada je reprezentacija u pitanju, Dalić uvijek ima nekoliko rješenja, što ga ipak ne dovodi u tako tešku situaciju.

No, postavlja se pitanje, kako će promiješati karte i sastaviti momčad.

Prema nekim informacijama doći će do 'preslagivanja' momčadi. No, krenimo redom.

Dominik Livaković bit će na golu. Na desnom boku krenut će Josip Juranović, dok će na lijevoj strani biti Borna Sosa. Na stoperskim pozicijama, s obzirom na to da nema Gvardiola, pa ni umirovljenog Lovrena, bit će promjena. Dinamov Josip Šutalo najizvjesniji je kandidat za jedno od ta dva mjesta, dok će za drugo mjesto Dalić birati između Domagoja Vide i Martina Erlića.

Vida iza sebe ima odličnu sezonu u AEK-u, s kojim je osvojio dvostruku krunu. No, Vida već neko vrijeme nije bio u prvom planu izbornika Dalića. Martin Erlić također je bio na visokom nivou u Sassuolu, a bio je i otkriće tijekom dvoboja Lige nacija, protiv Francuske.

Što se veznog reda tiče, tu je 'zacementirano' mjesto za Luku Modrića i Matea Kovačića. Što se tiče Brozovića i on je siguran kandidat za startnu poziciju. Naravno, ako je uspio napuniti baterije nakon sraza s Manchester Cityjem.

U nekim razmišljanjima Ivan Perišić bio bi 'žrtvovan' te gurnut u zadnju liniju, na mjesto lijevog beka, baš kao što je to bio slučaj u utakmici za svjetsku broncu protiv Maroka. No, tada je Dalić ispred Perišića imao hitrog Oršića, kojeg u ovoj akciji nema na raspolaganju. Nagađa se da bi sada naprijed, na lijevom krilu bio Luka Ivanušec, dok bi na desnom krilu startao Mario Pašalić.

Na poziciji napadača pak kreće Andrej Kramarić.

Mogući sastav:

Livaković - Juranović, Šutalo, Vida (Erlić), Perišić - Modrić, Brozović, Kovačić - Pašalić, Kramarić, Ivanušec

  • +29
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, Rijeka, Rujevica, 7.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal