U-18 TURNIR

Hrvatske košarkašice pobjedom protiv Srbije završile nastup na Europskom prvenstvu

14.07.2019 u 14:44

Bionic
Reading

Mlada hrvatska ženska U-18 reprezentacija u dvoboju za 15. mjesto pobijedila je Srbiju ove nedjelje na EP-u Sarajevu s uvjerljivih 70:48 i tako izbjegla osvajanje posljednjeg mjesta na turniru...

Solidna generacija izbornika Deana Nemeca bila je u dramatičnoj utakmici protiv Rusije blizu plasmana u četvrtfinale, a možda i ulaska u borbu za medalju, no nesretan poraz u produžetku učinio je svoje pa su naše mlade košarkašice zatim izgubile i od Izraela i od Bosne i Hercegovine, zbog čega su ispale iz elitne europske košarkaške divizije svojeg uzrasta.

Isto se dogodilo i Srbiji, a u međusobnom dvoboju ove nedjelje za 15. mjesto pobijedila je Hrvatska s uvjerljivih 70:48, u susretu u kojem su naše reprezentativke većinu vremena kontrolirale rezultat.

Mia Vukšić zabila je za Hrvatsku 14 koševa, jednako kao i Petra Jurić, dok je Nika Muhl zabila 9 koševa i upisala sedam asistencija.

Osvojeno 15. mjesto ispod je mogućnosti ove ekipe koja će zasigurno na sljedećim turnirima imati što za reći na terenu...