ŠUKER OBEĆAO PLATINIJU

Hrvatska za Euro 2020. gradi nacionalni stadion!?

19.09.2013 u 16:40

Bionic
Reading

Hrvatska se kandidirala za domaćinstvo jedne od skupina Eura 2020. godine, potvrdio je predsjednik HNS-a Davor Šuker u Dubrovniku, a aktualiziralo se ponovo i pitanje izgradnje nacionalnog stadiona

Kao što je tportal ranije doznao, Šuker se u Dubrovniku sastao na večeri s predsjednikom UEFA-e Michelom Platinijem, gdje je potvrdio kandidaturu Hrvatske za domaćinstvo jedno od skupina Eura 2020., a kako piše Slobodna Dalmacija, Šuker je Platiniju također najavio da je Hrvatska za potrebe domaćinstva spremna graditi potpuno novi nacionalni stadion.

'Mišljenja smo kako je ideja o 13 gradova domaćina Eura 2020. fantastična prilika manjim zemljama iskusiti tako veliki sportski događaj. Ne sumnjamo da će taj turnir biti veliki uspjeh. Iskoristio bih ovu priliku kako bih potvrdio da je Hrvatska također u zadanom roku ispunila prijavu za domaćinstvo Eura 2020. Učinit ćemo sve u svojoj moći kako bismo pokazali u svojoj kandidaturi da bi Hrvatska u svakom pogledu bila spremna ugostiti takav događaj. Nadamo se podršci Uefe, Europske komisije i hrvatske Vlade u ostvarenju našeg sna o izgradnji nacionalnog stadiona kakav zaslužuje Top 10 reprezentacija svijeta', izjavio je Davor Šuker a prenose stranice HNS-a

Kao lokacija nacionalnog stadiona najavljuje se zagrebačka Kajzerica, a cijeli projekt trebao bi stajati oko 122 milijuna eura.

Inače, susret Šukera i Platinija dogodio se u danima kad se Izvršni odbor UEFA-e sastaje u hotelu 'Dubrovnik Palace', gdje se između ostalog, raspravlja upravo u pitanju domaćinstva na Euro 2020.