TEK MU JE 18

Hrvatska u Bayernu ima pravu 'zvijer'; nogometna Europa već zna za njega

29.02.2024 u 06:01

Bionic
Reading

Još u rujnu 2021. godine, kada je imao 16 godina, potpisao je ugovor s Bayernom. Nastavio se razvijati u Slaven Belupu, ali u srpnju 2022. godine preselio je u najveći bavarski grad. I priključio se mladoj momčadi

Iako je krajem siječnja upisao debitanstki nastup za prvu momčad Bayerna, Lovro Zvonarek ipak je vraćen u mlađe kategorije, kako bi nastavio razvijati svoje nogometno znanje. Korak po korak.

Zvonarek, za kojeg je Bayern platio 1,8 milijuna eura, uglavnom nastupa za drugu momčad bavarskog velikana, te za U19 momčad u Ligi prvaka.

U srijedu je još jednom pokazao da se radi o igraču pred kojim je velika budućnost. Izveo je dvije majstorske asistencije u pobjedi juniora Bayerna nad Feyenoordom od 3:2 i vodio ih je do četvrtfinala Lige prvaka.

Nakon što je Wimmer u 20. minuti postigao gol za 1:0 na scenu je potom stupio talentirani Hrvat. Osam minuta kasnije 'izbacio' je Javija Fernandeza koji je pogodio za 2:0, a zatim u 45. minuti još jedom vrhunskom asistencijom pronalazi Emirhana Demircana koji postiže gol za 3:0.

'Svaki trening na ovom nivou mi je od nevjerojatne pomoći. Svi me 'tjeraju' da napredujem i daju mi savjete. Svaki dan učim, i to me čini boljim', rekao je Zvonarek.

Nekoliko igrača ga je posebno impresioniralo. Ofenzivci su ti od kojih najviše upija.

'Učim od svih napadača, ali i od veznjaka kao što su Kimmich, Goretzka i Pavlović. Svi su zaista posebni, razumiju igru i tehnički su nevjerojatni. Međutim, najviše me impresionira Harry Kane. Njegova završnica je nestvarna, a uzor je i van terena. Uvijek ima savjet za nas mlađe', naglasio je Zvonarek.