SUPERSPORT HNK

Kakva moć! Dinamo s rezervnim sastavom pregazio Goricu

28.02.2024 u 19:54

Bionic
Reading

Dinamo je posljednji sudionik polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Maksimirski Modri do tog su uspjeha došli pobjedom 4:0 nad Goricom, uz golove Gabriela Vidovića i Frana Brodića u prvom dijelu. U nastavku su golove zabijali još Sandro Kulenović i Luka Vrbančić

Nakon Lokomotive i Hajduka, koji su plasmane u polufinale ostvarili u utorak, u srijedu su im se pridružili Rijeka i Dinamo.

Modri su imali lagan zadatak, a potvrđuje to da je trener jakirović na teren poslao igrače koji u prvenstvu igraju malo. Ili čak ni ne igraju....

Iz prve prave akcije domaćina postignut je i prvi pogodak. Sučić je napravio veliki dio posla, a egzekucija je pripala Gabrielu Vidoviću koji je pogodio za 1:0.

Vidović je doveo Dinamo u vodstvo 1:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Samo minutu kasnije Dinamo je mogao povećati prednost nakon što je Kulenović iskoristio pogrešku suparničke obrane. Kulenović je asistirao, ali Brodić nije bio precizan.

Dinamo je potpuno dominirao od samog početka, a povećanje rezultata dogodilo se u 26. minuti. U akciji domaćina lopta se odbila do Brodića koji je raspalio po lopti i naciljao velikogoričku mrežu za 2:0.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Brodić je i drugu utakmicu za redom strijelac za Dinamo Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Prvu pravu šansu gosti iz Velike Gorice kreirali su nakon pola sata igre. Jurić se lijepo oslobodio pratnje, ali je pucao pored domaćih vrata. Do kraja prvog poluvremena Dinamo je stvorio još dvije solidne šanse, ali rezultat se nije mijenjao.

Ako je bilo kakva dvojba postojala oko toga tko će kao posljednji izboriti polufinale Kupa ona je nestala u 56. minuti. Nakon prekršaja na Vidoviću dosuđen je jedanaesterac za Dinamo, a siguran je s bijele točke bio Kulenović za 3:0.

Kulenovićev gol za 3:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Do pogotka je Gorica mogla nakon sat vremena igre, ali je udarac Matea Leša završio na domaćem okviru vrata. Odmah u sljedećoj akciji bio je Dinamo blizu svog četvrtog, a Brodić drugog pogotka, ali je završnica akcije bila za nijansu neprecizna.

Do kraja se igralo otvoreno s obje strane, a Dinamo je postigao još jedan pogodak. Za konačnih 4:0 pogodio je mladi Vrbančić nakon lijepe akcije domaćeg sastava.

Vrbačić je zabio za 4:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport