SVLADANI MAĐARI

Hrvatska se silno mučila, ali ipak je Eurobasket započela pobjedom!

01.09.2017 u 15:37

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška reprezentacija u rumunjskom Cluju ostvarila je pobjedu protiv Mađarske rezultatom 67:58 na otvaranju Eurobasketa u skupini C...

Aco Petrović može odahnuti. Njegovi izabranici mnogo su se mučili na otvaranju Eurobasketa ovog petka, ali su ipak u Cluju odigrali kako treba kad je bilo najvažnije i protiv Mađara koji su se pokazali opasniji nego što se vjerovalo upisali su vrijednu pobjedu.

Bio je to puno neizvjesniji dvoboj nego što su to naši ljubitelji košarke očekivali. Hrvatska je u utakmicu ušla čvrsto i pogodila prva tri šuta zahvaljujući Ukiću, Bogdanoviću i Planiniću, no Mađari se nisu prestrašili. Uzvratili su koševima Hange, Eilingsfelda i Kellera te došli do prednosti +5 (20:15), da bi zatim tricom Simona i koševima Bogdanovića iz slobodnih bacanja naši ipak izjednačili na kraju prve četvrtine.

U drugoj se nastavilo mučenje hrvatske reprezentacije koja je imala velikih problema u skoku, obrambenom i napadačkom. Mađari su pogodili nekoliko teških šuteva i držali vodstvo, no onda su zaredali s promašenim slobodnim bacanjima, a proradio je i Dario Šarić pa su naši prešli u vodstvo te s 39:36 otišli na odmor.

U trećoj četvrtini igra Hrvatske ponovo nije funkcionirala i Mađari su se vratili u vodstvo, zahvaljujući Perlu i Vojvodi koji su odlično pogađali u ovoj dionici igre. Kod naših je pogađao samo Bogdanović, a Šarić je u zadnjem napadu ipak zabio jedan težak šut i smanjio na 52:53.

U posljednjoj četvrtini hrvatska obrana izgledala je puno bolje, a Mađarska je napokon posustala. Trica Tomasa odvela je naše na +6 (59:53) i protivnik se više nije oporavio. U samoj završnici Hrvatska je još povećala prednost i pobijedila 67:58.

Najbolji strijelac susreta bio je Bojan Bogdanović koji je zabio 23 koša, a Dario Šarić dodao je 15.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra već u subotu, protiv domaćina Rumunjske.

Eurobasket, skupina C:

Hrvatska - Mađarska 67:58 (39:36)