legenda zna

Španjolski košarkaški velikan nahvalio Šarića: Trebao je biti rookie godine u NBA

01.09.2017 u 11:45

Bionic
Reading

Dario Šarić (23) svoje košarkaške kvalitete više ne mora dokazivati, od njega se na Eurobasketu očekuje 'eksplozija'. Zna to i Pau Gasol (37) koji ga pamti još s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru kad je u posljednjim sekundama 'popio' blokadu koja se ne zaboravlja...

Španjolska na Eurobasketu brani naslov prvaka, a 'furija' je u istoj skupini kao i Hrvatska. Najiskusniji španjolski reprezentativac, legenda europske i NBA košarke Pau Gasol (37) prokomentirao je za Fibinu stranicu ovogodišnje natjecanje i konkurente.

Jedna od neizbježnih tema bila je i 'osveta' Hrvatskoj za poraz u skupini na Igrama u Rio de Janeiru. Hrvatska je pobijedila 72:70, odlučujući potez odigrao je baš Dario Šarić koji je blokirao Gasola u posljednjim sekundama utakmice.

'Nema govora o osveti. Bila je to utakmica koju smo izgubili, teška, tijesna, no utakmica na nekom drugom prvenstvu. Naravno da ćemo pokušati pobijediti Hrvate, no tako je protiv svih', kaže Gasol koji je u Rio de Janeiru upoznao Darija, a prošlu su se sezonu susretali u NBA ligi.

Autor: youtube

'Dario je fantastičan igrač. Jako talentiran, a s obzirom na to da je mlad, ima još puno prostora za napredak. On je prilično svestran košarkaš, a na Eurobasket je došao nakon sjajne sezone u NBA ligi. Doista se pokazao u pravom svjetlu, mogao je i trebao biti rookie godine. No, hajmo vidjeti u kakvoj će formi biti na Eurobasketu', napomenuo je Pau Gasol koji je u prebogatoj karijeri igrao za Barcelonu, Memphis Grizzlies, LA Lakerse, Chicago Bullse, a trenutno je član San Antonio Spursa. S Lakersima je osvojio dva NBA naslova prvaka, šest je puta nastupao na All Star utakmicama. Njegova riječ nešto znači u svjetskoj košarci.

  • +10
Dario Šarić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Za kraj je Pau Gasol izdvojio favorite skupine.

'Čini se kako su Hrvatska i Španjolska po talentu i iskustvu najjače reprezentacije ovdje. No, ne treba suditi prije početka, pred nama je dosta utakmica. Da biste bili najbolji morate ih dobiti sve...', zaključio je Pau Gasol.