SP, HOKEJ NA LEDU

Hrvatska pokazala zube i izgubila od Slovenije

14.04.2009 u 17:59

Bionic
Reading

U trećem nastupu na Svjetskom prvenstvu divizije 1 (drugog razreda svjetske elite) hrvatski hokejaši na ledu upisali su i treći poraz na natjecanju. Ipak, protiv snažne Slovenije ostavili su vrlo dobar dojam pred ključne susrete

Nakon uvjerljivih poraza protiv Japana i Kazahstana, hrvatski hokejaši nisu gajili previše nade da će prve bodove upisati protiv najjače momčadi u skupini, Slovenaca. I nisu, ali zapadni susjedi imali su puno teži posao od očekivanog.

Iako su očekivano (pogotkom Razingara) prvu trećinu riješili u svoju korist, u nastavku utakmice čekalo ih je iznenađenje. Nakon prvog odmora hrvatska selekcija povezala je redove i uspjela preokrenuti rezultat. Petar Trstenjak je u 23. minuti donio izjednačenje, a samo nekoliko sekundi kasnije Damir Jakovac doveo je Hrvatsku u vodstvo.

S obzirom na to da su u prva dva susreta Hrvati postigli tek dva gola, jasna je sportska veličina tog preokreta. Ipak, pet minuta prije kraja druge trećine, Milovanovič je izjednačio rezultat, da bi u posljednjoj dionici Razingar (već osam bodova na prvenstvu) i Robar postavili konačnih 4:2 (1:0, 1:2, 2:0) za Slovence. Treba istaknuti i izvrsnog vratara Belića na vratima Hrvatske.

Iako u rubrici bodovi još uvijek stoji nula, hrvatske hokejaše u posljednja dva kola turnira u litvanskom Vilniusu čekaju manje zahtjevni protivnici. U petak u 19 sati, čeka ih dvoboj protiv nešto jače rangiranog domaćina, dok posljednje kolo donosi ogled s Australcima, nominalno najslabijima u skupini.