naši nikad izgubili

Hrvatska je najgori mogući protivnik u dodatnim kvalifikacijama!

10.10.2017 u 06:44

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija po peti će put igrati dodatne kvalifikacije za plasman na svjetsko ili europsko prvenstvo, a dosad još nikad nije izgubila u ovoj fazi natjecanja...

Pod vodstvom Zlatka Dalića naša je reprezentacija opstala u Kijevu i golovima Kramarića osigurala ključnu pobjedu koja ju je zadržala u igri za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

  • +42
Kvalifikacije za SP 2018., Ukrajina - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska će to morati pokušati ostvariti kroz dodatne kvalifikacije, što nije tako loša vijest, jer još nikad u toj fazi natjecanja nije doživjela poraz.

Prvi su put hrvatski nogometaši igrali u 'baražu' 1997. godine protiv Ukrajine i nakon trijumfa 2:0 kod kuće u uzvratu u Kijevu golom Bokšića uspjeli su smiriti domaćina i s ukupnih 3:1 proći na SP u Francusku na kojem su osvojili broncu.

Uspješni su naši bili i protiv Slovenije 2003. u dodatnim kvalifikacijama za Euro u Portugalu. Nakon 1:1 kod kuće golom Dade Prše pobijedili su u gostima i prošli dalje.

Bolji je bila Hrvatska i od Turske u dodatnim kvalifikacijama za Euro u Ukrajini i Poljskoj 2012. godine. Naši su sve riješili u prvoj utakmici u Istanbulu s visokih 3:0, a u uzvratu su samo sačuvali prednost.

Posljednje uspješne dodatne kvalifikacije dogodile su se prije četiri godine, kada je protivnik bio Island koji je nakon remija bez golova u gostima svladan u uzvratu s 2:0 na Maksimiru, čime je izboren plasman na SP u Brazil.

Dakle, razloga za optimizam definitivno ima, jer naši će biti u ulozi nositelja i ako će igrati kao ovog ponedjeljka, trebali bi osigurati odlazak na još jednu veliku nogometnu smotru...