FIFA_SP_2018.svg

ponuda koliko želiš

Hrvati su tražena 'roba', posebno Mateo Kovačić, no iz Madrida je stigla jasna poruka...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 21.06.2018 15:50
  • Objavljeno 21.06.2018 u 15:50
Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativci, barem oni koji još nisu riješili ugovore za sljedeću sezonu, svakog se dana nalaze pred velikim izazovima. Mundijal je najbolje mjesto za 'nabijanje cijene', ponude stižu sa svih strana, a u isto vrijeme treba ostati maksimalno koncentriran na utakmice koje ih još čekaju na SP-u

Po tko zna koji put se 'zakuhalo' oko Matea Kovačića (24). Veznjak hrvatske reprezentacije i madridskog Reala konstantno se nalazi na 'transfer lisiti'. Njegov talent i kvaliteta nikad nisu bili dvojbeni, no Mateo je u jakom Realu kod Zinedinea Zidanea imao minutažu koja ga nikako ne može zadovoljiti.

'Nanjušili' su to i mnogi europski velikani te je Real doslovno zatrpan ponudama za Kovačića. Milan, Juventus, Inter, navodno i Schalke te Liverpool i Manchester United, sve su to momčadi koje bi vrlo rado našeg mladog asa željele u svojim redovima.

Jasno, Mateu sve te ponude gode, lijepo je znati da te takvi velikani cijene, a i on bi - sigurni smo u to - želio više vremena provoditi na terenu. No, s druge strane, spreman je Mateo čekati svoju priliku u Realu, ipak je to malo veći klub od gore navedenih. U isto vrijeme je i čelnicima Reala jasno kakvog majstora imaju u svojim redovima, nisu spremni pustiti ga samo tako.

Sada je i konačno odlučeno, barem tako tvrde izvori bliski Realu, Mateo Kovačić i dalje ostaje u Madridu. Novi je trener Julen Lopetegui izričito u razgovoru s predsjednikom Florentinom Perezom istaknuo kako želi zadržati Kovačića. Stoga je Perez odmah svim zainteresiranim klubovima poslao jasnu poruku - Mateo Kovačić nije na prodaju!

U sličnoj se situaciji našao i Andrej Kramarić. Odigrao je sjajnu sezonu u Hoffenheimu, a sada ga Niko Kovač želi dovesti u Bayern. Problem? Hoffenheim je odlučan, Kramarić može otići, ali samo za 50 milijuna eura odštete. Bayern toliki novac za njega sigurno neće dati, poslovično s novcem oprezni Bavarci još razmišljaju i 'kemijaju'. Navodno bi ponudili dva igrača i nešto keša (navodno ne više od 25 milijuna eura!), ali samo u slučaju da prodaju Roberta Lewandowskog. Do tada je sve u sferi nagađanja...

  • +40
SP u nogometu, skupina D: Hrvatska - Nigerija Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

U nešto boljoj situaciji je Domagoj Vida koji se nije baš usrećio odlaskom u turski Bešiktaš. Istina, kijevski Dynamo je napustio u zimskom prijelaznom roku, nije imao previše vremena za prilagodbu na novu momčad i uigravanje, pa ni njegove partije nisu bile na nekom nezaboravnom nivou. No, u reprezentaciji je i dalje nepogrešiv, stup je naše obrane pa su počele stizati ponude.

Prva je pomalo nerealna, kijevski Dynamo bi ga želio vratiti, no čini se kako Domagoj više ne bi u Ukrajinu. Jedno od rješenja je ostanak u Bešiktašu, no turska je momčad ostala bez plasmana u Ligu prvaka te je Vida preko noći postao preskupa investicija. Zato je u Istanbul za njega stigla sjajna ponuda iz Engleske. Posrnuli velikan Everton opasno je 'zagrizao' za Vidu, u njemu vidi sjajnu zamjenu za svoje vremešne braniče kao što su Jagielka i Williams. Dečki su već u veteranskim godinama, vrijeme je za 'svježu krv'. Dobra je stvar što bi na Goodisonu Vidu dočekao Nikola Vlašić, a u mrskom gradskom suparniku Liverpoolu je Dejan Lovren. Dečkima u slobodno vrijeme sigurno ne bi bilo dosadno, Vida i Lovren ionako su poznati veseljaci...