Dogovorena i odšteta

Hrvat Sosa blizu velikog transfera; želi ga nekoliko velikana, ali pristao je na uvjete talijanskog prvoligaša; i sve se naglo zakompliciralo!

30.08.2022 u 11:09

Bionic
Reading

Borna Sosa, hrvatski reprezentativac, s nestrpljenjem čeka rasplet ljetnog prijelaznog roka i hoće li napustiti njemački Stuttgart

Ako kraja kolovoza, kada je zadnji rok, transfer Borne Sose iz Stuttgarta ne bude realiziran, to će zaista biti iznenađenje jer od prije je poznato kako su za 24-godišnjeg lijevog beka još prije interes pokazivali velikani kao što su Bayern, Chelsea, Manchester City i Manchester United.

U svakom slučaju poznato je kako je Stuttgart odredio odštetu u iznosu od 20 milijuna eura, a sada se pojavila informacija da bi ga pustili i za 18 milijuna eura plus bonuse. Zanimljivo je spomenuti kako prema Transfermarktu Sosa trenutačno vrijedi 23 milijuna eura.

Naime, ozbiljno se u igru uključila talijanska Atalanta i navodno je sve dogovoreno. Kako doznaju talijanski novinari Sosi – koji je u Stuttgart stigao 2018. godine iz Dinama u transferu teško oko šest milijuna eura - projekt Atalante se jako dopao i navodno je pristao na uvjete koje su mu ponudili.

No, u isto vrijeme su se pojavili i transferi jer Atalanta ne može izdati financijsko jamstvo za transfer vrijedan 18 milijuna eura, a razlog je što je klub već potrošio gotovo 100 milijuna eura na pojačanja u ovom prijelaznom roku. Tako se sve naglo zakompliciralo...

Stoga se čeka odluka predsjednika talijanskog prvoligaša Antonia Percassija koji iznistira da se prvo neki igrači prodaju i to pod hitno. Tako talijanski mediji pišu kako se Atalanta što prije želi riješiti Hansa Hateboera i u tom slučaju bio bi odobren transfer Sose.

Velika neizvjesnot trajat će očito još nekoliko dana, do zadnjeg roka.