livaja jedini strijelac

Hrvat riješio veliki grčki derbi, a ako se po jutru dan poznaje...

06.11.2017 u 08:04

Bionic
Reading

Hrvatski napadač Marko Livaja svojim je pogotkom riješio veliki grčki okršaj između njegova AEK-a i PAOK-a, za koji je do 42. minute igrao Marin Leovac

Već se dugo nije dogodilo u grčkom prvenstvu da dva najveća kluba, atenski Olympiakos i Panathinaikos, nisu na vrhu. Posebno se to odnosi na 'crveno-bijele' iz Pireja, koji su trenutno tek četvrta momčad, s tri boda zaostatka za vodećima, Atromitosom i AEK-om.

>> Marko Livaja o Grcima zna sve, a za Dalića ima važnu poruku

No zato crno-žuti iz Atene, za koje od ove sezone igra naš Marko Livaja, sjajno guraju. I u nedjelju su, u još jednom grčkom derbiju, pobijedili solunski PAOK 1:0, a strijelac jedinog gola bio je upravo hrvatski napadač Marko Livaja, kojem je to prvi prvenstveni pogodak.

Zabijao je Livaja ove sezone već za AEK, ali bili su to golovi u Europskoj ligi.

Za momčad iz Soluna igrao je povratnik u reprezentaciju Marin Leovac, no u 42. minuti trener Lucescu ga je izvadio iz igre. No razlog te promjene još ne znamo. A bila bi velika šteta da se Leovac ozlijedio jer već tijekom ponedjeljka treba se priključiti reprezentativcima za utakmice dodatnih kvalifikacija protiv Grčke.

Naravno, uz raspoloženog Mandžukića i Kramarića teško bi bilo mjesta za još jednog klasičnog napadača, no prema ovome što Livaja pokazuje u grčkom prvenstvu, ali i ozbiljnosti, odnosno pristupu igri, vjerujemo da će izbornik Dalić u sljedećim akcijama voditi brigu i o njemu.

Samo se nadamo da će na njegovu tragu, u 'njegovoj' Grčkoj, zabijati i gore spomenuti igrači. Ili, ne moraju ni oni, mogu Rakitić, Perišić, Modrić, Brozović... Samo da Hrvatska utakmicu u Pireju 12. studenog završi uzdignutih ruku.