moyes prvi kandidat?

Jurčević nam otkrio što se događa oko Bilića i moguće smjene u West Hamu

05.11.2017 u 12:43

Bionic
Reading

Momčad Slavena Bilića doživjela je težak poraz na svom stadionu od Liverpoola. 'Redsi' su slavili 4:1, a odmah po svršetku utakmice, Bilić je najavio da očekuje razgovor s čelnicima kluba

Ako je vjerovati engleskim medijima, Slaven Bilić od ove nedjelje više neće biti trener West Ham Uniteda. Doduše, takve su informacije stizale i nakon nekih prijašnjih poraza, ali Bilić je dobivao i dobivao nove prilike.

>> Slaven Bilić svjestan je da sada sve ovisi samo o volji jednog čovjeka

Nakon subotnjeg poraza, Bilić je bio svjestan što ga čeka.

'Imam li podršku uprave? Teško mi je o tome sada pričati. Moram sjesti s predsjednikom i raspraviti o ovom porazu. Ovo je drugi uzastopni poraz kod kuće, jako teška situacija za mene', rekao je Bilić te nastavio.

'Uvijek vjerujem u sebe, drugačije ne bih bio ovdje. Dobro smo krenuli u prvih 20 minuta, točno onako kako smo željeli, ali onda primili dva jeftina gola. Težak poraz za nas. Trebali smo se bolje braniti, nema isprike kada primite nakon vašeg kornera. Na ovoj razini teško se vratiti nakon što gubite 2:0'.

Kratkom porukom tijekom nedjeljnog prijepodneva iz Londona se javio i Bilićev pomoćnik, Nikola Jurčević.

'Sve je moguće. Pa čak i smjena. No, u ovom trenutku nema ništa novog'.

  • +13
Premier liga, West Ham United - Liverpool Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Eddie Keogh

Prema pisanju engelskih medija, David Moyes trebao bi naslijediti Bilića. Ovaj škotski trener od svibnja ove godine je slobodan jer je sa Sunderlandom iz Premiershipa 'potonuo' u Championship, odnosno iz prvog u drugi razred engleskog nogometa.

Moyesa su još u subotu upitali bi li bio spreman preuzeti Everton, u kojem je radio deset godina, no Škot je dao sljedeći odgovor.

'Naravno, moj odgovor bi uvijek bio da. Ali još se nešto događa oko mene, tako da postoji mogućnost da se vratim trenerskom poslu i prije nego se očekivalo'.

Dakle, možda Bilić ovisi i o utakmici Evertona i Watforda, pa ako se 'plavci' iz Liverpoola provuku bez poraza, možda neće angažirati Moyesa. Tada bi Škot ostao na dispozciji čelnicima West Ham Uniteda, Sullivanu i Goldu.