SEKSUALNO NAPASNA OSOBA

Hokejaški trener optužen za seksualno uznemiravanje

27.01.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Iz policije su potvrdili da je Pravilov 14-godišnjeg dječaka iz Wilmingtona, koji pohađa njegove treninge, ovog mjeseca odveo u vlastiti stan i pokušao ga obljubiti. Zasad nije poznato što se tom prilikom dogodilo

Protiv Ivana Pravilova, 48-godišnjega ukrajinskog trenera koji u Philadelphiji ima vlastitu školu hokeja na ledu, podnesena je kaznena prijava zbog seksualnog uznemiravanja maloljetnika.

Iz policije su potvrdili da je Pravilov 14-godišnjeg dječaka iz Wilmingtona, koji pohađa njegove treninge, ovog mjeseca odveo u vlastiti stan i pokušao ga obljubiti. Zasad nije poznato što se tom prilikom dogodilo.

Pravilov je uhićen prošlog tjedna i još se uvijek nalazi u istražnom zatvoru. Na saslušanju u petak tužiteljstvo će tražiti produljenje pritvora jer je Pravilov navodno prijetio jednome malodobnom svjedoku svog nastranog čina.

Pravilovljeva akademija organizirana je tako da na klinikama diljem SAD-a regrutira talentirane mlade hokejaše. Mentorirao je Ukrajinac i neke NHL igrače poput Litavca Dainiusa Zubrusa.

U nedavno objavljenoj knjizi jedan je Pravilovljev bivši štićenik, Maksim Starčenko, opisao trenera kao fizički, mentalno i seksualno napasnu osobu.