SVE JE JASNO

Hoće li obiteljska tragedija neporaženog prvaka UFC-a odvesti u mirovinu; Khabibov menadžer odgovorio na pitanje koje muči sve fanove MMA-a

19.07.2020 u 16:55

Bionic
Reading

Gotovo svi fanovi pitaju se hoće li očeva smrt odvesti Khabiba Nurmagomedova u borilačku mirovinu

Poznato je koliko je Khabib Nurmagomedov bio blizak sa svojim nedavno preminulim ocem Abdulmanapom. Na društvenim mrežama inače vrlo aktivni UFC-ov prvak od očeve smrti, odnosno od 3. srpnja, nije se javljao i mnogi se pitaju što se događa. Naravno, jasno je svima da se povukao dok mu se ne poslože emocije, no postoji strah da bi mogao i završiti svoju karijeru.

Ako netko može imati više informacija, onda je to Khabibov menadžer Ali Abdelaziz. On je vrlo blizak s UFC-ovim prvakom i pretpostavlja se kako su se čuli u posljednja dva tjedna. S druge strane, predsjednik UFC-a Dana White je rekao da se neće Khabibu javljati dok on sam ne odluči kako je vrijeme za razgovor pa je iz tog razloga još zanimljivije čuti najnovije informacije koje je rekao Ali.

'Khabib se neće umiroviti. Khabib i dalje ima ciljeve koje planira ostvariti. Vidjet ćemo ga u borbi prije kraja ove godine. On i Dana imaju posao za dogovoriti, a ja razgovaram s matchmakerima i pokušavamo doći do datuma. Kad budemo znali nešto više o toj borbi, Dana će vas svakako obavijestiti', rekao je Abdelaziz u razgovoru za TMZ, a prenosi Fight Site.

Borba između pravog prvaka i privremenog prvaka, odnosno Nurmagomedova i Justina Gaethjea, Abdelazizu će biti posebna iz jednog jednostavnog razloga. On je menadžer obojici boraca i kako god borba završila će biti na dobitku.

'Imamo pravu blockbuster borbu protiv Gaethjea. Dva najbolja borca lake kategorije novije ere. Vidjeli ste što Khabib radi svim svojim protivnicima, a također ste vidjeli što je Gaethje napravio u svojoj posljednjoj borbi. Učinio je da Tony Ferguson izgleda poput amatera. Dakle, svakako imamo borbu dva najbolja borca svijeta', najavio je Abdelaziz.

Borba se prvobitno spominjala za rujan, no iz Alijevih izjava se čini kako to više nije opcija, budući da je najavio kako ćemo Khabiba vidjeti prije kraja godine. Za borbu protiv Gaethjea trebat će ući u ozbiljan kamp, za koji se može pretpostaviti kako će ovog puta u cijelosti odraditi u Kaliforniji. Puno više informacija bit će poznato kad se prvak odluči javiti ili kad nešto više o tome bude znao Dana White.