Hrvatsko novinarsko društvo

HND poslao oštro priopćenje i poziva Nenada Bjelicu da se ispriča novinarima: Viđali samo ovo u istupima Zdravka Mamića. I nad njima se zgražali

17.08.2022 u 11:39

Bionic
Reading

Zbog video snimke Nenada Bjelice, trenera nogometaša Osijeka, na kojoj se usporedio s trenerom Barcelone Xavijem te je usput psovao novinare, oglasilo se Hrvatsko novinarsko društvo koje traži njegovu ispriku

U posljednje vrijeme momčad Osijeka je u velikoj krizi što sugerira tek jedna pobjeda na pet prvenstvenih utakmica te šokantno ispadanje u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu od kazahstanskog Kizilžara.

>> Pojavila se video snimka na kojoj je Nenad Bjelica skroz pukao; nećete vjerovati što je sve izgovorio trener Osijeka novinarima!

Stoga je razumljivo da je trener Nenad Bjelica, čiju smjenu traži i navijačka skupina Kohorta, jako nervozan.

Zbog videa koji je prikazan na Slavonskoj TV oglasilo se priopćenjem i Hrvatsko novinarsko društvo. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

HND POZIVA NENADA BJELICU DA SE ISPRIČA NOVINARIMA

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje istupe glavnog trenera NK Osijeka Nenada Bjelice prema osječkim sportskim novinarima koji prate taj klub. Nervozan zbog lošeg početka nove sezone u Prvoj HNL, trener Bjelica je, očito, krivca za nezavidne rezultate i napetu atmosferu u osječkom prvoligašu pronašao u novinarima koji su posljednjih dana u više navrata bili meta njegove, najblaže rečeno, neprimjerene komunikacije.

Počelo je s Bjeličinim grubim izbjegavanjem odgovora na potpuno legitimna pitanja o uzrocima krize u Gradskom vrtu, neprimjerenim dobacivanjima i obraćanjima novinarima tijekom i nakon press konferencija, da bi na koncu eskaliralo do krajnje neprihvatljive komunikacije, "začinjene" psovkama. Napuštajući konferenciju za medije u nedjelju, 14. kolovoza, nakon utakmice protiv Varaždina, nervozni Nenad Bjelica rekao je novinarima: "Xavi je izgubio tri puta u mjesec dana, a ima 25 milijuna kuna ugovor, j...o vas ugovor, da vas je...o ugovor". Prenijeli su to pojedini mediji, no trener je izgovorio i dodatak koji nije objavljen radi mentalne higijene, kako bi se javnost poštedjelo ispada kakve smo ranije viđali samo u istupima Zdravka Mamića. I nad njima se zgražali.

Hrvatsko novinarsko društvo, stoga, traži javnu ispriku Nenada Bjelice za krajnje neprimjerenu komunikaciju prema novinarima iz Osijeka kojoj su izloženi u posljednje vrijeme. Izostane li isprika, pozivamo novinare i njihove redakcije na bojkot press konferencija Nenada Bjelice.

Na koncu, podsjećamo Nenada Bjelicu da su novinari na svim press konferencijama isključivo u službi javnosti, na njima je da postavljaju pitanja, a nogometni trener s iskustvom Nenada Bjelice morao bi biti svjestan kako je rad javne osobe, kakva je i on, izložen propitkivanjima i kritikama.

Za Izvršni odbor HND-a;

Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

  • +7
Osijek - Varaždin, SuperSport HNL, 14.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Marko Mrkonjic

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.