SLABIH 12 RUNDI

Haye na bodove bolji od Valujeva

08.11.2009 u 09:29

Bionic
Reading

Britanski boksač David Haye novi je svjetski prvak u teškoj kategoriji verzije WBA, nakon što je na bodove u njemačkom Nürnbergu pobijedio branitelja naslova Rusa Nikolaja Valujeva

Ključna 12. runda

Velika Britanija nakon 2003. i Lennoxa Lewisa opet ima svjetskog prvaka u najtežoj kategoriji. Nakon 12 rundi američki i talijanski sudac su dali pobjedu Hayeu (oba 116-112), dok je španjolski proglasio meč neodlučenim (114-114).

Meč za naslov po WBA verziji je još jednom bio daleko od pravog spektakla. Izazivač, koji je prije meča bio iznimno brbljav, nije se upuštao u blisku borbu s Valujevim, a gorostasni Rus (213 cm i 143 kg) je bio prespor da mu se približi. Pravih udaraca gotovo da nije bilo, no u posljednjoj minuti meča Haye je dobro pogodio Valujeva koji je zateturao te si tako priskrbio možda i odlučujuću naklonost kod sudaca.

Valujevu je to drugi poraz u profesionalnoj karijeri, a Haye je ubilježio 23. pobjedu uz jedan poraz.

'Dogodilo se nešto što nisam očekivao. Imao sam osjećaj da trčim maraton po ringu. Nisam bio spreman toliko trčati. Suci su na kraju odlučili, a mislim da je presudila zadnja runda', rekao je Valujev dok je Haye samouvjereno izjavio:

'Ključ je bila moja brzina. Ljudi ne shvaćaju koliko sam brz, a imam i moćan udarac.'