UZVRAT ĆE BITI ODLIČAN

Hat-trick Gavranovića za sjajnu pobjedu Rijeke, Osijeku penal vratio nadu!

01.03.2017 u 20:25

  • +3

Hrvatski nogometni Kup: Rijeka - Osijek

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u prvoj polufinalnoj utakmici hrvatskog nogometnog Kupa pobijedili su Osijek na Rujevici 3:1, uz tri pogotka Marija Gavranovića...

Kekova momčad još jednom je pokazala Osječanima da je klasa iznad. Kao i u prethodna tri dvoboja u MAXtv Prvoj ligi, Riječani su stigli do trijumfa u obračunu s jednim od najneugodnijih hrvatskih protivnika i to bez drame kakvoj smo svjedočili u Gradskom vrtu prije desetak dana.

>> Hodžić i Ćorić uništili Splićane, Dinamo osigurao finale i prije uzvrata!

Na Rujevici pred svojim vjernim navijačima Rijeka je idealno otvorila utakmicu. Već u 9. minuti povela je nakon što je Matei ubacio u kazneni prostor, a Mario Gavranović spretnom reakcijom nadmudrio gostujuću obranu i poslao loptu u mrežu.

Švicarski Hrvat bio je nadahnut ove srijede i u 22. minuti ponovo je bio strijelac. Ovaj put je Franko Andrijašević nakon kornera spustio loptu glavom, a Gavranović je ponovo iz blizine svladao Malenicu.

U drugom dijelu nastavila se dominacija Riječana, a kada je Malenica fantastičnom obranom zaustavio Gavranovićev udarac glavom u 66. minuti, činilo se da od hat-tricka neće biti ništa. No, samo pet minuta kasnije Zuta je proigrao Marija koji je postigao svoj treći pogodak na susretu.

Osijek je u tom trenutku bio nokautiran, ali ipak je probudio nadu uoči uzvrata. U 76. minuti Perošević je zabio s bijele točke nakon što je Zotu srušio Kulišić, čime je vratio dramatiku i dao šansu za preokret u Gradskom vrtu Zekićevoj momčadi.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a za dva tjedna uzvrat u Osijeku sigurno će ponuditi još jednu odličnu utakmicu...

Hrvatski nogometni kup, polufinale:

Rijeka - Osijek 3:1 (Gavranović 9, 22, 71 / Perošević 76)