NAPAST ĆE REKORD

Hanžek objavio sjajnu vijest; na miting dolazi svjetski prvak iz Londona

06.08.2017 u 12:28

Bionic
Reading

Memorijal Borisa Hanžekovića, 67. po redu, koji se održava na stadionu Mladost 29. kolovoza, predstavit će aktualnog svjetskog prvaka u skoku u dalj Južnoafrikanca Luvoa Manyongu

Manyonga je u subotu na SP u Londonu pobijedio skokom od 8.48 metara, a najbolji ovogodišnji rezultat mu je 8.65, što znači da će ozbiljno biti ugrožen i rekord mitinga kojeg od s 8.45 već deset godina drži Irving Saladino.

Osim Manyonge, u natjecanju u skoku u dalj u Zagrebu ćemo vidjeti i svjetskog prvaka iz Pekinga 2015. godine, Rusa Aleksandra Menjkova, koji je jučer bio četvrti (8.27) te još jednog finalistu SP-a u Londonu, Urugvajca Emiliana Lasu (8.11).

  • +6
Luvo Manyonga - svjetski prvak u skoku u dalj Izvor: Reuters / Autor: DYLAN MARTINEZ

Podsjećamo, Južnoafrikanac Luvo Manyonga u Londonu je opravdao status glavnog favorita za zlato jer je na natjecanje stigao kao vlasnik najboljeg rezultata u svijetu ove godine.

On je jedini daljaš koji je u 2017. godini skakao preko osam i pol metara, u London je stigao s četiri takva skoka.

Srebro je s najboljim skokom ove sezone od 8.44m osvojio Amerikanac Jarrion Lawson (24), dok je do bronce sa 8.32m stigao još jedan Južnoafrikanac Ruswahl Samaai (25), inače vlasnik drugog najboljeg rezultata ove godine u svijetu.