stolni tenis

Hana Arapović i Tomislav Pucar po treći put uzastopce osvojili titulu prvaka Hrvatske

24.03.2024 u 21:16

Bionic
Reading

Tomislav Pucar, član GSTK Zagreb i Hana Arapović, članica Mladosti novi-stari su prvaci Hrvatske u stolnom tenisu nakon što su u Vrsaru osvojili treću uzastopnu titulu

Pucar je u finalu sa 4-0 pobijedio Andreja Gaćinu (STK Zagreb) osvojivši treću uzastopnu titulu, dok je Gaćina ostao na njih 11.

Nekoliko puta su Pucar i Gaćina igrali finala i uvijek je u službenim susretima kao pobjednik izašao 37-godišnji Zadranin. No, ne i ovog puta, u Vrsaru je svojih "pet minuta" dočekao devet godina mlađi Pucar, rodom iz Pule, koji je trenutno najbolje rangirani hrvatski stolnotenisač na svjetskoj rang listi.

"Zadnje dvije titule sam osvojio protiv Filipa Zeljka. Teško je igrati protiv igrača s kojim treniram svaki dan. Znamo se napamet, sve trikove, servise, prijeme... No, drago mi je da sam ovaj put ja bio taj koji je slavio, izgubio sam dosad jedno 3-4 finala od njega," kazao je Pucar.

Pucar je poveo 3-0 u setovima, a u četvrtom setu Gaćina je osjetio zatezanje u nozi, s kojom već dulje vrijeme vodi borbe, te je odlučio da neće ništa riskirati i predao je meč.

U ženskom finalu gledali smo reprizu lanjske završnice, ali ovog puta je bilo mnogo neizvjesnije. Ivana Tubikanec (Sveta Nedjelja) je vodila 3-1, držala sve konce igre u svojim rukama, ali nedostajao joj je i završetak priče. Hana Arapović (Mladost) se uspjela iščupati iz ponora, izjednačila na 3-3, a potom i dominirala u odlučujućem setu za treću uzastopnu titulu.

"Tubikanec je igrala jako dobro, taktički me nadmudrila i u tom trenutku nisam imala baš odgovora. Onda sam promijenila taktiku, iako su peti i šesti set također, bili gusti. Naravno da sam zadovoljna, uspjela sam okrenuti meč, opet osvojila titulu, a posebno veseli me što smo vratili naslov prvaka u mješovitim parovima," kazala je Arapović, koja je u Vrsaru osvojila sve što je igrala.

Osim obrane pojedinačne titule, uzela je naslov u miksu, a u mlađeseniorskoj konkurenciji sva tri naslova prvaka. Tubikanec je drugu godinu uzastopce dogurala do finala, a ovog puta je uspjehu pridodala i srebro iz parova.

U muškim parovima novi prvaci države su Luka Lozušić i Ivor Ban (Vodovod/GSTK Zagreb).

Za njih je ključna pobjeda bila u polufinalu gdje su protiv branitelja naslova Borne Peteka i Luke Zlatkova, u petom setu gubili 7-3. Kad su to izvukli, u finalu su bez većih problema pobijedili Josipa Mustapića i Rinu Vidana (Požega/Starr) sa 3-0. Inače, Ban i Lozušić su prvaci Hrvatske i u mlađeseniorskoj konkurenciji, a Ban je pridodao i dva zlata u mješovitim parovima s Hanom Arapović.

Kod djevojaka titula je završila u rukama Andree Pavlović i Marte Vukelić (STK Zagreb/TIS), koje su u finalu sa 3-0 bile bolje od Ivane Tubikanec i Zrinke Rebić (Sveta Nedjelja/STK Zagreb).

U mješovitim parovima zlato je pripalo Ivoru Banu i Hani Arapović (GSTK Zagreb/Mladost). Europski prvaci do 21 godine nisu imali pravu konkurenciju na ovom turniru, kao i onom mlađeseniorskom kojeg su osvojili dva dana ranije. U četiri dana prvenstva za mlađe seniore i seniore Ban i Arapović su ispustili ukupno dva seta, a za kraj u finalu seniorskog su sa 3:0 nadigrali Bornu Peteka i Andree Pavlović (STK Zagreb).

REZULTATI:

Stolnotenisači Pojedinačno: polufinale: Pucar (GSTK Zagreb) - Benko (GSTK Zagreb) 4-2 (-8, 8, 7, -8, 7, 7), Petek (STK Zagreb) - Gaćina (STK Zagreb) 0-4 (-5, -9, -6, -9); finale: Pucar (GSTK Zagreb) - Gaćina (STK Zagreb) 4-0 (4, 8, 11, 0) Parovi: polufinale: Petek/Zlatkov (STK Zagreb) - Lozušić/Ban (Vodovod/GSTK Zagreb) 2-3 (9, -10, -3, 10, -9), Vidaček/Znika (Požega/Starr) - Mustapić/Vidan (Požega/Starr) 2-3 (7, -3, 11, -4, -8); finale: Lozušić/Ban (Vodovod/GSTK Zagreb) - Mustapić/Vidan (Požega/Starr) 3-0 (8, 6, 5).

Stolnotenisačice: Pojedinačno: polufinale: Arapović (Mladost) - Cakol (Varaždin) 4-1 (-9, 5, ,5, 10, 7), Vukelić M. (TIS) - Tubikanec (Sveta Nedjelja) 3-4 (-8, 12, 8, -9, 8, -7, -7); finale: Arapović (Mladost) - Tubikanec (Sveta Nedjelja) 4-3 (9, -4, -5, -6, 7, 7, 2) Parovi: polufinale: Tubikanec/Rebić (Sveta Nedjelja/STK Zagreb) - Vrdoljak/Markati (Cibalia/Hodošan) 3-1 (8, 10, -9, 5), Rioža/Smailji (Vrsar) - Pavlović/Vukelić (STK Zagreb/TIS) 2-3 (6, -7, -7, 5, -5); finale: Tubikanec/Rebić (Sveta Nedjelja/STK Zagreb) - Pavlović/Vukelić (STK Zagreb/TIS) 0-3 (-13, -9, -9)

Mješoviti parovi: polufinale: Petek/Pavlović (STK Zagreb) - Benko/Ćosić (GSTK Zagreb/Ćosić (GSTK Zagreb/Mladost) 3-2 (5, -7, 10, -7, 11), Ban/Arapović (GSTK Zagreb/Mladost) - Hencl/Rebić (GSTK Zagreb/STK Zagreb) 3-1 (-8, 13, 6, 4); finale: Petek/Pavlović (STK Zagreb) - Ban/Arapović (GSTK Zagreb/Mladost) 0-3 (-5, -9, -6)