potres u splitu

Hajduk uručio izvanredni otkaz Gojunu nakon teške optužbe na račun sportskog direktora

28.06.2019 u 17:12

Bionic
Reading

Nogometni klub Hajduk oglasio se priopćenjem prema kojem je Krešimir Gojun dobio otkaz na mjesto voditelja Akademije Luka Kaliterna, zbog optužbi na račun Saše Bjelanovića za kojeg je tvrdio da je tražio da se 'pusti' Šibeniku da lakše uđe u HT Prvu ligu...

Na Poljudu novi potres, a Hajduk je priopćenjem objasnio o čemu se radilo:

'Zbog osobito teške povrede ugovora, izvanrednim je raskidom ugovora danas zaključena suradnja između HNK Hajduk i g. Krešimira Gojuna koji time više ne obnaša funkciju voditelja Akademije HNK Hajduk Luka Kaliterna.

Naime, gospodin Gojun je dopisom predsjedniku Uprave i Nadzornom odboru HNK Hajduk optužio svojeg nadređenog, sportskog direktora HNK Hajduk g. Sašu Bjelanoviću, da je od njega tražio, između ostaloga da u svibnju uoči utakmice Hajduk II – Šibenik 'pomogne NK Šibenik da izbori direktan ulazak u 1. HNL'.

Nakon ovog saznanja, Nadzorni odbor HNK Hajduk je obavio sve potrebne izvide i razgovore s akterima te je utvrdio da nije bilo nikavih nepravilnosti koje su navedene.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 36. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

S obzirom na to da se radi o lažnoj i neosnovanoj tvrdnji, a nakon čega su bespovratno narušeni i međusobni odnosi i povjerenje, HNK Hajduk se odlučio, s ciljem zaštite digniteta Kluba i sportskog direktora g. Bjelanovića, na raskid suradnje s g. Gojunom.

Ugovorom je regulirano da HNK Hajduk ima pravo na raskid ako postoji opravdana sumnja na počinjenje, od strane voditelja Akademije, bilo koje radnje koja ima obilježja kaznenog djela (u ovom slučaju klevete), za vrijeme ili u svezi s obavljanjem poslova temeljem međusobnog ugovora.

Javnost će pravovremeno biti obaviještena o imenu novog voditelja Akademije HNK Hajduk 'Luka Kaliterna'.'

Slobodna Dalmacija javlja kako je Saša Bjelanović najavio privatnu tužbu protiv Gojuna.