PRVA HNL - 7. KOLO

Hajduku i Dinamu po poluvrijeme i bod

30.09.2010 u 11:46

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici sedmog kola Prve HNL Hajduk i Dinamo odigrali su 1:1 te propustili preuzeti vrh tablice. 'Modrima' je pripalo prvo poluvrijeme, 'bilima' drugo, pa je remi najpravedniji ishod derbija

Nakon kiksa Rijeke u Vinkovcima, Hajduk i Dinamo imali su mogućnost u međusobnom ogledu preuzeti vrh prvoligaške tablice. Naravno, ne samo zbog toga, ova je utakmica obećavala dobar, zanimljiv i napokon lijep nogomet. No uvodne minute, koje su protekle u dominaciji Dinama, ipak nisu mogle zadovoljiti 30-ak tisuća navijača na raspjevanom Poljudu. Pogotovo zato što su upravo gosti bolje kontrolirali igru.

Većih prigoda nije bilo, tek su Badelj u dva navrata i Vukušić nešto pokušavali, a Lončarić je prvu intervenciju imao tek u 24. minuti. Krajem prvog dijela utakmica je ipak nešto živnula, a više posla imali su i Subašić i Lončarić. Doduše, Dinamov golman ne toliko jer u dvije situacije ispred Vukušića reagirali su Tonel i Bišćan. U 40. minuti reagirale su poljudske tribine, očekujući da Burilo pokaže na bijelu točku, no osječki sudac procijenio je start Badelja nad Sharbinijem regularnim.

Dinamo je svoju bolju igru naplatio u 42. minuti nakon lijepe akcije koju je započeo Dodo, lažnjakom nastavio Badelj, a efektnim udarcem iz voleja završio Sammir. Dobru prigodu za izjednačenje u prvoj minuti sudačke nadoknade imao je Brkljača, ali njegov je udarac otišao preko gola.

U drugom dijelu Hajduk je zaigrao kudikamo bolje i opasnije, a već u prvoj minuti imao je prigodu Vukušić. Ipak, njegov je udarac otišao preko gola. Hajdukovi su napadi postajali sve žešći i bilo je pitanje trenutka kada će lopta ući u mrežu. Na ruku je Splićanima išlo i to što je Lončarić morao izaći, a na gol je stigao nedovoljno zagrijani Kelava. Samo nekoliko minuta kasnije, nakon gužve u i ispred 16-erca Dinama, Anas Sharbini opalio je po lopti i pogodio za 1:1. Dinamo je tek tada proigrao, pokušao ugroziti Subašića, ali na kraju je sve završilo na najpravedniji način - podjelom bodova.

Takvim raspletom najsretniji su sigurno Riječani, ali i svi gledatelji koji su napokon vidjeli derbi u kojem nije bilo grubosti i nesportskih poteza.