POTRAJALO JE

Konačno se i to zna! Stigla ja kazna za Marka Livaju, ali i mladog Vuškovića

27.06.2023 u 17:06

Bionic
Reading

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluke o prekršajima počinjenima na finalu Kupa u Rijeci gdje je u središtu pozornosti bio napadač Hajduka Marko Livaja

Hajduk je zbog toga što su njegovi navijači koristili pirotehniku te uništavali i palili sjedalice kažnjen novčanom kaznom u visini od 26.500 eura. Šibenik je zbog toga što su njegovi navijači koristili pirotehniku kažnjen sa 700 eura.

Igrač Hajduka Marko Livaja je zbog prekršaja nesportskog ponašanja prema gledateljima, pjevanje pjesama pogrdnog sadržaja, kažnjen zabranom igranja na jednoj prvenstvenoj ili kup utakmici, što se odnosi i na utakmicu Superkupa. To znači da upravo ogled Superkupa u Zagrebu protiv Dinama neće moći odigrati Livaja, a dvoboj je na rasporedu 15. srpnja.

No, Livaja će biti spreman za start prvenstva kada Hajduk također gostuje na maksimirskom stadionu kod Dinama, 22. ili 23. srpnja. Inače, Livaja je ovom prilikom kažnjen i novčanom kaznom od 13.300 eura.

Igrač Hajduka Luka Vušković je zbog prekršaja Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika kažnjen novčanom kaznom u visini od 6000 eura. Trener vratara Hajduka Tomislav Rogić je zbog prekršaja Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika kažnjen novčanom kaznom od 5300 eura.

Hajduk je, inače, slavio u finalu s 2-0 protiv Šibenika.