NADOGRADNJA

Poljski mediji tvrde da su Splićani zagrizli za veznjaka Nowaka i da je ponuda na stolu, Hajduk to opovrgava

27.07.2022 u 13:05

Bionic
Reading

Splitski Hajduk i njegov strateg Valdas Dambrauskas su u potražni za igračem koji će ojačati vezni red Bijelih jer u ovom trenutku previše toga je na leđima Filipa Krovinovića, tvrde poljski mediji, no Hajduk ima drugačiju priču

Oko je zapelo i ponuda odletjela prema Poljskoj. Bijele zanima veznjak tamošnjeg kluba Gornik Zabrze Bartosz Nowak.

Kako javlja portal Meczyki.pl za usluge ovog igraća je zainteresiran i klub Rakow Czestochowe, no prema stranicama WP SportoweFakty ta je ponuda bila na vrlo niskoj razini pa od dogovora nije bilo ništa.

Sada se skupini zainteresiranih za Nowaka pridružio i splitski Hajduk. Za sada, kažu, ponuda nije prihvaćena, ali se ne navodi koliko je Hajduk spreman dati za igrača, tek da je konkretna ponuda na stolu.

Ugovor između Bartosza Nowaka i Gornik Zabrze je na snazi do lipnja 2023. i uključuje otkupnu klauzulu u iznosu od milijun eura. Da je Raków Częstochowa odlučio platiti toliki iznos, oborio bi svoj transferni rekord. Momčad koju vodi Marek Papszun do sada je najskuplje platila Deiana Sorescua za čiji je prelazak iz bukureštanskog Dinama platila 800.000 eura napustio Dinamo iz Bukurešta. Usporedbe radi, splitski Hajduk je najviše potrošio na Anasa Sharbinija za kojeg je Rijeci 2009. platio dva milijuna eura.

Bartosz Nowak pridružio se Gorniku Zabrzeu u kolovozu 2020. u slobodnom transferu iz Stal Mieleca kao zvijezda 1. Poljske lige. U sezoni sezoni 2019./2020. zabio je 13 golova i upisao 13 asistencija. Veznjak je imao uspješnu i prethodnu sezonu u kojoj je u 34 utakmice postigao osam golova i upisao sedam asistencija.

Iz Hajduka su brzo odgovorili kako nisu zainteresirani za poljskog veznjakate da nikakva ponuda nije poslana njegovom klubu.