NEUGODNA SITUACIJA

Umjesto olakšanja novi stres. Igrači Dinama ostali su nakon utakmice zarobljeni na stadionu do dugo u noć, evo i zašto...

27.07.2022 u 10:14

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama plasirali su se u treće pretkolo ovosezonske Lige prvaka nakon što su s ukupnih 3:2 bili bolji od Škupija, prvaka Sjeverne Makedonije. Poslije 2:2 u Zagrebu, Dinamo je u Skoplju slavio s minimalnih, ali dovoljnih 1:0

Utakmica i ukupni pobjednik je odlučen početkom drugog poluvremena. U 47. minuti je jedini strijelac u Skoplju bio Dinamov kapetan Arijan Ademi. U trećem pretkolu Dinamo će igrati protiv bugarskog prvaka Ludogoreca.

Dinamo je teškom mukom izborio prolaz u sljedeću fazu natjecanja te je do posljednje sekunde utakmice bio na iglama. Umjesto olakšanja nakon što je sudac označio kraj, uslijedili su novi neugodni trenuci za igrače i vodstvo kluba koji su satima ostali zarobljeni na stadionu.

Dvoboj u Areni Todor Proeski završio je oko 23 sata, no velik dio dinamovaca nije smio otići barem dva sata nakon toga. Zašto? Odgovor donosi portal Sportmanija.mk. Većina Dinamovih nogometaša odabrana je za doping kontrolu. Oni koji nisu morali na dopinšku kontrolu, strpljivo su čekali u autobusu.

Među onima koji nisu izašli u predviđenom terminu su i makedonski reprezentativci u dresu Dinama Arijan Ademi i Stefan Ristevski, što vjerojatno znači da su i oni bili dio odabranih za dopinga, što je svojevrsna standardna procedura UEFA-inih utakmica.

  • +44
Škupi - Dinamo, 2. pretkolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Na stadionu Todor Proeski pogašeni su svi reflektori, otišli su gotovo svi ljudi koji su bili zaduženi za organizaciju utakmice, a na stadionu su ostali samo igrači Dinama, koji su dugo vremena proveli u noći obavljajući postupke vezane uz UEFA-inu dopinšku kontrolu, piše Sportmanija.mk.