konferencijska liga

Rijeka je krenula put Švedske po iskupljenje, ali to neće biti lak zadatak; Djurgarden na svom terenu četiri mjeseca ne zna za poraz

27.07.2022 u 12:23

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke sutra (četvrtak, 28. srpnja, 19 sati, MAXSport 2) u gostima kod švedskog Djurgardena igraju uzvratnu utakmicu 2. pretkola Konferencijske lige. Riječani su put Stockholma krenuli s rezultatskim zaostatkom od 2:1 iz prvog susreta...

Računica je jasna, Rijeka u Stockholmu mora pobijediti Djurgarden ako želi nastaviti svoj europski put prema jednoj od skupina Konferencijske lige. No, to neće biti nimalo lak posao, švedska je momčad u prvom susretu na Rujevici pokazala koliko je jaka i uigrana, njihovo je prvenstvo započelo još u travnju i to se itekako osjetilo.

Slavio je Djurgarden 2:1, ali nitko u redovima Rijeke niti ne pomišlja na najgore. Put sjevera Europe krenuli su puni optimizma i nade u prolazak dalje.

'Čeka nas uzvrat, vjerujem puno drugačija utakmica nego prva. U njoj smo Šveđanima dali malo previše respekta. Dobra stvar za nas je što nema više pogotka u gostima. Mi smo bolja momčad, ali moramo to pokazati na terenu. Morat ćemo se naviknuti malo na novu podlogu. Vjerujem da neće biti puno problema, vjerujem da će to sve ispast dobro. Atmosfera je malo napeta, ali pozitivna. Idemo po prolaz i to je sve ono što mi želimo', kazao je Ivan Smolčić, dok Andrija Vukčević optimistično dodaje:

Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport/tportal

'Vjerujemo u prolaz, spremni smo ići do kraja. Ako bude bilo potrebe i 120 minuta, sve ćemo dati za svoj prolaz dalje. Da bismo prošli, moramo spriječiti te njihove lopte koje idu iza naše defenzivne linije. Oni to dosta rade, traže dubinu dosta dobro. Imaju osjećaj da igraju na posjed, da kontroliraju utakmicu... Mislim da ćemo naći pravo rješenje da ih zaustavimo. No, treba priznati da su oni izvrsna ekipa. Mogu oni reći da trenutno u boljoj formi od nas pa će nam stoga svakako trebati malo više brzine i agilnosti da im se suprotstavimo kako treba. Atmosfera će biti užarena, mi smo navikli igrati pred takvim ambijentom.'

Problem? Djurgarden pred svojim navijačima praktički ne gubi, posljednji domaći poraz doživio je još u ožujuku u švedskom Kupu. Od tada doma ima sedam pobjeda i jedan remi uz gol-razliku 25:4.

Utakmica je na rasporedu u četvrtak, 28. srpnja, od 21 sat, a prijenos je na kanalu MAXSport 2, MAXtv.

  • +14
2. pretkolo Konferencijske lige: Rijeka i Djurgarden, 21.7.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>