SuperSport HNL

Hajduk gostuje u Varaždinu, Istra dočekuje Rudeš; evo gdje gledati današnje utakmice

24.02.2024 u 09:55

Bionic
Reading

Subotnji program 24. kola SuperSport HNL-a donosi nam dva zanimljiva susreta. Prvo će na teren Varaždin i Hajduk (15 sati, MAXSport1, MAXtv), a potom derbi začelja igraju Istra 1961 i Rudeš (17.10 sati, MAXSport1, MAXtv)

Hajduk dolazi u Varaždin (15 sati, MAXSport1, MAXtv), prvi je to od dva susreta jer će se ove momčadi već u utorak na Poljudu sastati u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa (27. veljače, 18 sati, MAXSport1, MAXtv). Istra 1961 u Puli protiv posljednjeg Rudeša (17.10 sati, MAXSport1, MAXtv) želi nastaviti pozitivan niz, nakon pobjede protiv Osijeka te remija sa Slaven Belupom u prošlom kolu.

VARAŽDIN - HAJDUK (15 sati, MAXSport1, MAXtv)

'Bili' u Varaždin stižu s dvije pobjede u nizu, protiv Slaven Belupa i Rudeša Hajduk je zabio šest golova, a nije primio niti jedan, no protiv Varaždinaca nema opuštanja. Jasno je to i treneru Mislavu Karoglanu.

'Oni još od vremena Varteksa vole posjed lopte. Nemaju pritisak, igraju opušteno. Vidjeli smo to u Maksimiru. Svakome su bili ozbiljan takmac. Imaju i naših bivših igrača, dosta motivacije. Moramo biti pravi da bi uzeli bodove. Utrka je tijesna, mi moramo uzimati bodove, to je imperativ', kaže Karoglan koji se osvrnuo i na stanje s ozljedama u njegovoj momčadi:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Nešto je bolja situacija. Moufi je počeo trenirati, vidjet ćemo hoćemo li ga koristiti, kao i Lovru Kalinića. Nikola Kalinić je out, a izrazio bih podršku Mihaelu Žaperu da se iz ovog iskušenja vrati još jači.'

A Varaždinci su ohrabreni sjajnom igrom protiv Dinama u prošlom kolu. Izgubili su 1:0 i propustili šokirati 'modre'. Možda uspiju na svom terenu protiv Hajduka...

  • +33
Dinamo - Varaždin (23. kola SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

'Dojam koji smo ostavili u prošlom kolu na Maksimiru i igra koju smo prezentirali bude nadu da odigramo još jednu dobru utakmicu protiv Hajduka i da pokušamo osvojiti bodove. Čeka nas još jedna teška utakmica u nizu, slična kao protiv Dinama, samo očekujemo puno agresivniji Hajduka od Dinama, Čvrsti su, dobri, znaju se braniti, opasni su prema naprijed. Zahtjevna utakmica, ali igramo kod kuće, moramo se čvrsti postaviti, prihvatiti duel igru, odgovoriti s našom igrom, našim pasom, posjedom te moramo biti brži i konkretniji u završnici, kaže trener Varaždina Nikola Šafarić i dodaje:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Očekujem agresivan, čvrst Hajduk, koji će tražiti tri boda. Svi potenciraju borbu za naslov između Dinama, Hajduka i Rijeke, a mi baš igramo s te tri momčadi u nizu. Oni imaju svoje borbe, a mi tražimo svoj rezultat, idemo se protiv svakog nadmetati, dati sve od sebe i pokušati ostvariti pozitivan rezultat. Moramo gledati sebe, drugi nas toliko ne zanimaju.'

>> više statistike potražite OVDJE.

ISTRA 1961 - RUDEŠ (17.10 sati, MAXSport1, MAXtv)

Istra 1961 je povezala dvije dobre utakmice, prvo pobjeda protiv Osijeka, a onda i gostujući remi protiv Slaven Belupa. Sad im u goste stiže najlošija momčad lige, Rudeš.

'Po meni, sigurno će biti najteža i najkompliciranija utakmica otkad sam ovdje. Tjedan je bio dobar, dobro smo trenirali, od početka tjedna smo se pripremali za sutrašnju utakmicu. Vidio sam kako Rudeš igra zadnjih nekoliko utakmica i mislim da su zaslužili više bodova nego što imaju trenutno. Ispred nas je teška utakmica, ona koja se “igra” svih 90 minuta i moramo biti pravi. Morat ćemo dati sve od sebe, sav trud s treninga prenijeti na teren, pokazati ono što smo pokazali i zadnje dvije utakmice. Utakmica koja može biti vrlo bitna za nas i za našu budućnosti', rekao je u uvodu trener Istre 1961 Paolo Tramezzani te napomenuo:

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Naš mentalitet je pobijediti, bez obzira igramo li kod kuće ili u gostima. To vrijedi za sve utakmice, pa tako i za ovu s Rudešom. Svaki trening koristimo kako bi napredovali kao ekipa, pokušavamo dati sve od sebe i na utakmicama uzeti tri boda. Po meni, nema lagane utakmice i za svaku se jednako pripremamo. Ne smatramo da će biti lagano, moramo zaslužiti pobjedu i bodove, boriti se na 100 posto.'

Rudeš? Pa dovoljno je reći da momčad koju vodi Davor Mladina u SuperSport HNL-u nije zabila gol čak 13 utakmica, još od 1. listopada prošle godine! U isto su vrijeme primili 23 gola te su i dalje bez pobjede... Posljednji međusobni susret u Puli završio je bez pobjednika, bilo je 0:0, ali je Istra 1961 u Kranjčevićevoj bila uvjerljiva i slavila 4:0.