bomba iz HT Prve lige

Hajduk ga je odbacio, a sada bi mogao pojačati velikog rivala; Mijo Caktaš na pragu dogovora s jednim od najboljih hrvatskih klubova

07.06.2021 u 10:11

Bionic
Reading

Mijo Caktaš je na pragu dogovora s Osijekom u koji bi stigao kao slobodan igrač

Nenad Bjelica i Osijek rade na pojačavanju ekipe za iduću sezonu. Bjelica je protekle sezone preuzeo Osijek i odveo ga do drugog mjesta HT Prve lige i Europe, a sada želi i napasti naslov prvaka i već je krenuo s pojačavanjem ekipe za iduću sezonu. Sportske novosti donose senzacionalnu priču upravo vezanu uz Osijekova pojačanja.

Naime, navodno je Osijek u pregovorima s nekadašnjim kapetanom Hajduka Mijom Caktašem. Osijek traži 'desetku', a pronašao ju je u Caktašu koji je bez ugovora nakon što mu je istekao onaj s Hajdukom. Navodno kontakti traju već nekoliko tjedana, a cijela stvar je jako blizu realizacije.

Caktaš bi u Osijek stigao kao slobodan igrač nakon što se razišao s Hajdukom za koji nije odigrao utakmicu od sredine veljače kada je izbačen iz prve momčadi. Bivši kapetan Bilih nije pristao na novi ugovor, a nije želio ni da ga klub proda pa je ostatak sezone proveo u drugoj momčadi.

Posljednjih mjeseci ga se povezivalo s odlaskom u inozemstvo gdje su za njega interes pokazali Legia, Galatasaray, Aris, ali i nekoliko klubova iz SAD-a, Kine i Bliskog istoka koji su mu nudili izdašne iznose, no ipak nemaju ono što može ponuditi Osijek. Igranjem u HT Prvoj ligi ipak ostaje na radaru i izbornika i većih klubova u Europi, a prednost ostanka u Hrvatskoj je i u tome što je Caktaš nedavno dobio i četvrto dijete pa bi ipak bio bliže obitelji.

Osijek tako nastavlja pojačavati ekipu za iduću sezonu. Padne li dogovor s Caktašem bit će to već četvrto pojačanje. Ranije su u klub stigli Šime Gržan, Amer Hiroš i Slavko Bralić, a sada bi im se mogao priključiti i Mijo Caktaš koji bi ipak donio jednu dimenziju više.