HT Prva Liga

Gustafsson najavio spektakl za navijače, Bjelica uvjeren da tri boda odlaze u Osijek; evo gdje gledati derbi na Poljudu

25.07.2021 u 09:39

Bionic
Reading

Derbi Hajduka i Osijeka je na rasporedu u 21 sat, a možete ga gledati na kanalu Arenasport 3 (MAXtv) uz izravan tekstualni prijenos na tportalu

Drugo kolo Hrvatski Telekom Prve lige donosi nam i prvi derbi. U 21 sat se na Poljudu sastaju Hajduk i Osijek, a taj susret možete pratiti na kanalu Arenasport 3 (MAXtv) uz direktan teksutalni prijenos na tportalu. U prvom kolu Hajduk je remizirao 2:2 s Lokomotivom, dok je Osijek pobijedio Šibenik s 3:0. Derbi je najavio trener Hajduka Jens Gustafsson.

Lokomotiva - Hajduk 2:2, 1. kolo HT Prve lige (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

'Osjećamo inspiraciju. Znamo da nas čeka velika utakmica o kojoj svi pričaju. Izgradili smo samopouzdanje pobjedom protiv Tobola. Stipe Biuk je bolje, ali još ćemo vidjeti u kakvom je stanju', rekao je Gustafsson u uvodu pa dodao kako će ovo biti drugačija utakmica od one s Tobolom:

'To su drugačije utakmice. Moramo biti zadovoljni igrom i pobjedom protiv Tobola. Očekujem tešku, fizički zahtjevnu utakmicu. Jako dobro tade kao momčad, ali mi želimo igrati svoju igru i nametnuti svoj stil. Znamo da je Osijek bio jako dobar prošle sezone i da su sačuvali skoro cijelu ekupu.'

Gustafsson dobro poznaje Osijek.

'Gledao sam nekoliko njihovih utakmica, a moj stožer je odgledao puno više. Oni sigurno znaju više o Osijeku od mene. Cijeli stožer koristimo kako bi se pripremili za utakmicu. Moramo imati u vidu i uzvrat s Tobolom. Imamo širok kadar i sigurno ćemo nešto mijenjati.'

Nakon remija s Lokomotivom u prvom kolu, pobjeda je imperativ.

'Svaka utakmica je važna kad igraš, treniraš ili navijaš za Hajduk, ali ako pobijedimo Osijek, nećemo osvojiti četiri boda. Svaka utakmica nosi tri boda, a liga je duga. Neće završiti sutra. Moramo nastaviti raditi bez obzira na to što se dogodi u derbiju. Potpuno je krivo razmišljati da je sezona gotova ako izgubimo', rekao je Gustafsson pa dodao:

'Protiv Toboa sam vidio što ovom klubu znače navijači. Borit ćemo se za njih u svakoj utakmici. Želimo da oni vide da sve činimo za pobjedu. Za nas su oni igrač više.'

Osijek je u međuvremenu remizirao s Pogonom u Poljskoj u kvalifikacijama za Konferencijsu ligu, a Nenad Bjelica ističe kako su njegovi igrači umorni.

'Malo smo svi još umorni. Utakmica je završila kasno i nismo puno spavali. Imamo vremena za odmor do utakmice i bit ćemo spremni. Svjesni smo da ono što smo odigrali u Poljskoj nije naš nivo i sigurno ćemo biti bolji protiv Hajduka', rekao je Bjelica pa nastavio:

'Hajduk je doveo puno značajnih igrača, a kvalitetu su pokazali u Europi. Pokušat će nas pobijediti uz pomoć navijača koji će im biti vjetar u leđa. Naš cilj je uvijek isti, a to je vratiti se u Osijek s tri boda. Vjerujemo u sebe, ali znamo da će biti teško.'

Bjelica je tri puta vodio Osijek protiv Hajduka i još nije izgubio. Ima jedan remi i dvije pobjede.

'To je samo statistika, a dobre statistike se brzo zaboravljaju ako se ne nastavi pobjeđivati. Vjerujem da će naših 11 igrača na terenu i onih devet na klupi napraviti sve da dobiju utakmicu', rekao je Bjelica pa dodao:

'Što se tiče promjena, vidjet ćemo kako će se oporaviti oni koji su igrali protiv Pogona i hoće li se netko nametnuti. Rekli smo da imamo širok kadar i dovoljno kvalitete da se potučemo sa svakim. Vjerujem da ćemo biti na nivou i u Osijek otići s tri boda', zaključio je Bjelica.

NK Osijek - NK Šibenik 3:0, sažetak, 16.7.2021. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Pogledajte još jednom najbolje golove 1. kola HT Prve lige.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal / Arenasport

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.