DUGOROČNI UGOVOR

Gotovo je, legendarni napadač preuzima reprezentaciju BiH

16.04.2024 u 17:11

Bionic
Reading

Legendarni kapetan reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez (52), bit će imenovan za novog izbornika BiH nacionalnog tima

Pregovori s predsjednikom krovne kuće nogometa, Vicom Zeljkovićem, bili su uspješni, a preostalo je samo dogovoriti sitnice prije nego što Barbarez službeno zamijeni Savu Miloševića na klupi reprezentacije.

'Točno je da je Sergej Barbarez najbliži mjestu izbornika', potvrdio je za SportSport Vico Zeljković, dodavši da će mu desna ruka, odnosno spona između ekipe i stručnog štaba, biti Emir Spahić.

Zeljković je zajedno sa suradnicima odlučio dati povjerenje Barbarezu za dugoročnu perspektivu, te će Sergej, ako ne dođe do neočekivanog preokreta, staviti potpis na četverogodišnji ugovor.

Sergej Barbarez je apsolutna ikona nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, čovjek koji uživa veliko poštovanje.

Prvi put je odjenuo dres nacionalnog tima 1998. godine te je za reprezentaciju nastupao tijekom osam godina, upisavši 47 nastupa i postigavši 17 golova.

Kao nogometaš, Barbarez iza sebe ima bogato iskustvo. Karijeru je započeo u Veležu, nakon čega je otišao u Njemačku gdje je igrao od 1992. do 2008. godine, kada je zaključio svoju igračku karijeru.

U ovoj zemlji, ime je počeo stjecati u redovima Hannovera 96, nakon čega je igrao za Union Berlin, Hanseu iz Rostocka, Borussiju iz Dortmunda, HSV i Bayer Leverkusen.

Bio je jedan od vodećih napadača Bundeslige u svom vremenu i ostavio je značajan trag u njemačkom nogometu.