za 120 milijuna eura

Gotova je i ova 'sapunica'; Antoine Griezmann i službeno igrač Barcelone

12.07.2019 u 16:18

Bionic
Reading

Francuski nogometni reprezentativac Antoine Griezmann ovog je petka i službeno postao igrač Barcelone.

Francuski nogometni reprezentativac, koji je pet godina nosio dres madirdskog Atletica, još u ožujku je postigao usmeni dogovor s Barcelonom o svom transferu u redove velikog rivala.

Bio je Griezmann i prije dva ljeta na milimetar od prelaska, ali tada su ga nekako nagovorili na ostanak u Madridu.

Sada pak nisu uspjeli, a iako je transfer dogovoren još prije nekoliko mjeseci, u Barceloni su mudro čekali da mu počne važiti klauzula prema kojoj, umjesto 200 milijuna eura, novi klub treba uplatiti 'tek' 120 milijuna.

I zato se tako dugo čekalo s objavom, a da ne ispadne baš tako očtio, onda se transfer držao u tajnosti punih 12 dana od početka prijelaznog roka.

Antoine Griezmann prije dolaska u Atletico, igrao je za Real Sociedad. U 321 utakmici u La Ligi zabio je čak 134 gola i još 50 puta asistirao. Francuz je potpisao ugovor do 2024. godine, a izlazna klauzula bit će mu vrtoglavih 800 milijuna eura.

Za francusku reprezentaciju je postigao 29 pogodaka u 70 nastupa. Osvojio je naslov svjetskog prvaka 2018. u Rusiji, gdje su 'tricolori' u finalu pobijedili Hrvatsku 4:2, a Griezmann bio realizator kaznenog udarca za 2:1 i izvođač slobodnog udarca koji je prethodio vodećem pogotku nesretnim autogolom Mandžukića. Griezmann je bio proglašen najboljim igračem finala.

Bio je najbolji strijelac i najbolji igrač Europskog prvenstva 2016. godine, na kojem je Francuska kao domaćin poražena u finalu od Portugala.