SuperSport HNL

Gorica dočekuje Varaždin, Istra u gostima kod 'lokosa'; evo gdje gledati današnje utakmice

23.07.2023 u 12:39

Bionic
Reading

Nedjeljni program 1. kola SuperSport HNL-a u Velikoj Gorici otvaraju Gorica i Varaždin (18.45 sati, MAXSport, MAXtv), a potom na teren izlaze Lokomotiva i Istra 1961 (21 sat, MAXSport, MAXtv)

Nova sezona SuperSport HNL-a započela je u petak derbijem u kojem je Hajduk na Maksimiru svladao Dinamo 2:1, a u subotu smo gledali dvije spektakularne i izuzetno efikasne utakmice. Prvo je Rijeka na Rujevici 4:0 pobijedila Rudeš, a potom je Osijek na otvaranju svog novog stadiona Opus Arena deklasirao Slaven Belupo čak 6:1.

Uzbuđenja se nastavljaju danas, igraju se posljednje dvije utakmice 1. kola SuperSport HNL-a. Tako nedjeljni program u Velikoj Gorici otvaraju Gorica i Varaždin (18.45 sati, MAXSport, MAXtv), a potom na teren izlaze Lokomotiva i Istra 1961 (21 sat, MAXSport, MAXtv).

>> Može li Istra ponoviti prošlu sezonu, koliko su jaki 'lokosi', kako će se Žuti snaći u Rudešu?

GORICA - VARAŽDIN (18.45 sati, MAXSport, MAXtv)

Nogometaši Gorice novu sezonu otvaraju pred svojim navijačima. Nakon infarktne završnice prošle sezone u kojoj su osigurali ostanak teško je prognozirati koliko može momčad koju vodi karizmatični trener Željko Sopić. Puno je promjena i novih igrača, trebat će vremena za uigravanje.

'Malo je bilo slobodnih dana, puno igrača je otišlo, a ekipirali smo se tek u zadnja dva tjedna, no to je boljka koju imaju svi hrvatski prvoligaši, puno igrača ode, puno dođe, nova je sezona. Želimo otvoriti s dobrim rezultatom, to nam treba i mislim da će dečki dati sve od sebe', rekao je Sopić u najavi utakmice s Varaždinom pa nastavio:

>> više statistike pronađite OVDJE

'Nama je otišlo pet igrača iz početne postave, a Varaždinu tri ili četiri, to je puno i za nas i za njih. Nadam se da to na nas neće ostaviti prevelikog traga, novi dečki su se dobro uklopili i nadam se da će brzo pohvatati sve zahtjeve. Prvenstvo počinje 22. srpnja, a prijelazni rok još traje, želimo se još pojačati na dvije-tri pozicije, bit će još dosta turbulencija i dovođenja igrača, ne samo kod nas, nego i u drugim klubovima.'

Ništa bolje nije ni u redovima Varaždina.

'Bilo je malo problema s ozljedama, ali kako se početak prvenstva bliži, bolja je situacija, svi bi trebali konkurirati za ekipu. Dali smo najbolje što smo mogli u ovim uvjetima koje smo imali. Vjerujem da će se to već vidjeti u prvoj utakmici protiv Gorice', rekao je trener Varaždinaca Mario Kovačević koji se osvrnuo i na odlazak Tonija Teklića u Trabzonspor:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

>> više statistike pronađite OVDJE

'Uz njega sam bio jako vezan, davao je ton našoj igri, a mi ćemo sada sve učiniti da nađemo novog Teklića. Neće biti lagano, trebat će možda malo vremena, ali to je prilika za neke nove igrače da iskoče, da pokažu da mogu biti nositelji igre, ono što je Tonio bio dvije godine.'

LOKOMOTIVA - ISTRA 1961 (21 sat, MAXSport, MAXtv)

U posljednjoj utakmici 1. kola SuperSport HNL-a Lokomotiv au Kranjčevićevoj dočekuje Istru 1961.

'Odradili smo izuzetno dobro ljetne pripreme. Ukupno smo odradili osam utakmica s vrlo kvalitetnim protivnicima. Rezultat je polovičan, imamo upisane četiri pobjede i četiri izgubljene utakmice. Dobili smo dosta novih igrača, probali smo ih ukomponirati u našu ekipu', kazao je trener 'lokosa' Silvijo Čabraja u najavi utakmice te dodao:

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

>> više statistike pronađite OVDJE

'Istra nam je naravno nepoznanica u ovom trenutku jer imaju dosta novih igrača u kadru. S obzirom na to da smo dobro radili i dobro trenirali na ljetnim pripremama, imamo se pravo nadati dobrom rezultatu. Svakako očekujemo jednu dobru i atraktivnu utakmicu.'

Istru 1961 u novu sezonu će povesti novi trener, Mislav Karoglan koji se iskazao u kratkom mandatu na klupi Hajduka.

>> više statistike pronađite OVDJE

'Očekuje nas Lokomotiva u Kranjčevićevoj, zahtjevan protivnik, specifičan način igre i veliki izazov na početku ovog prvenstva. Vjerujem da je momčad spremna, da smo došli na zadovoljavajuću razinu, tako da se veselimo ovom prvom izazovu. Fokus nam je na svakoj sljedećoj utakmici, jer je svaka utakmica jedna nova priča, tako da se ne zamaram tradicijama – ako smo kvalitetni, rezultat neće izostati', poručio je Karoglan te dodao:

'Lokomotiva je fizički fenomenalna i svaka momčad u ligi protiv njih ima problema. Ja vjerujem u našu momčad i kvalitetu naših igrača, imamo protiv svakog šanse. U nedjelju želim vidjeti pametnu Istru, trebamo biti optimalni i staviti utakmicu u kontekst koji nam odgovara.'