najava superkupa

Goran Vlaović posve iskreno o Hajdukovim pripremnim utakmicama, ali i pitanju mogu li Petković i Drmić igrati zajedno

07.07.2022 u 12:18

Bionic
Reading

Ove subote dvobojem SuperSport Superkupa, između Dinama i Hajduka (20 sati, MAXSport 1), kreće nova sezona hrvatskog prvoligaškog nogometa. Nema sumnje da će već ovaj okršaj privući veliku pozornost, istu onakvu kakvom je okončana sezona u svibnju, a u kojoj su trofeje osvojili upravo Dinamo (prvenstvo) i Hajduk (kup).

Bit će to tek drugi Superkup između dva najveća rivala još od 2013. godine, sedmi ukupno. Trenutni omjer je 3:3, dok je Dinamo trenutni rekorder sa šest trofeja u ovom natjecanju, Hajduk ima pet, a jednom je osvojila Rijeka.

Dinamo je do sada odigrao 12 utakmica u Superkupu uz omjer od sedam pobjeda, tri neriješena ishoda i dva poraza, uz gol razliku 20:13. S druge strane, Hajduk je odigrao deset utakmica i pobijedio u njih tri, dok je četiri puta odigrao neriješeno te je još tri puta teren napustio poražen uz ukupnu gol razliku 9:11.

Najbolji Dinamov strijelac u utakmicama Superkupa je Eduardo da Silva, s tri gola, dok su po dva zabili Goran Vlaović i Igor Cvitanović.

Obje momčadi u novu sezonu ulaze s nekoliko promjena unutar momčadi, jer Dinamu su se priključili Boško Šutalo, Robert Ljubičić, Josip Drmić, Antonio Marin, Marko Brkljača.... S druge strane, Hajduk su napustili Ferro, Nikola Katić, Marin Ljubičić, a pristigao je Toni Borevković.

'Da, Dinamo ima nešto više novih igrača, ali pitanje je tko će od njih svih igrati. Hajduk pak ima veći broj odlazaka igrača koji su bili dio prve momčadi, prije svih mislim na stopere Ferra i Katića. Dakle, sada je na trenerima da za ovu utakmicu poslože momčadi, prema onome što su vidjeli na pripremama', rekao je za tportal 49-godišnji Goran Vlaović, dvostruki strijelac Modrih u utakmicama Superkupa.

Dakle, o uigranosti ekipa i tko je u prednosti teško je sada govoriti?

'Pustimo još nekoliko utakmica, važnih, da prođe. Tek tada ćemo ih moći uspoređivati s prošlosezonskima. Dobro je što su svi igrači, novi koji su došli, kvalitetni. I zato sam siguran da će biti izuzetno zanimljivo gledati ovu utakmicu, između momčadi koje su prošle sezone najviše pokazale te ćemo vidjeti u kakvom raspoloženju ulaze u novu sezonu'.

Ako je suditi prema prijateljskim utakmicama, Dinamo bi ipak trebao imati prednost, jer Hajduk je pripreme okončao bez ijedne pobjede?

'Vidio sam po medijima da su taj detalj neki istaknuli. Međutim, ja se prema tome ne bih ravnao, jer treneri u takvim utakmicama isprobavaju razne varijante, traže rješenja, a i protivnici mogu biti iz različitog nivoa jakosti. Možda rezultati mogu biti naznaka nečega, ali ponavljam, ja se prema njima ne ravnam. I sigurno će Hajduk u subotu izgledati kudikamo drugačije nego u tim prijateljskim utakmicama'.

Puno se puta provlačilo pitanje, posebno među Dinamovim navijačima, mogu li Bruno Petković i Josip Drmić igrati zajedno?

'Mogu. Kratko i jasno. I uopće ne želim razglabati o tome, to je novinarska tema. Nema tih igrača, takve kvalitete, koji ne mogu igrati zajedno'.

Dobro, ali tu je tezu iznio trener Ante Čačić, rekavši kako na obojicu gleda kao na klasične 'devetke'.

'Naravno, u tom slučaju, a što trener ima pravo, jer na određeno mjesto postavlja jednog igrača, jasno je da obojica ne mogu igrati istu poziciju. Ali ja mislim da se postavlja pitanje mogu li igrati ako Petković igra povučenog napadača, ili 'desetku'. U tom slučaju posve je jasno da mogu igrati zajedno'.

Kome biste dali prednost u ovoj utakmici?

'S obzirom na to da se igra na maksimirskom stadionu, onda bi ipak dao malenu prednost Dinamu. Baš kao što sam u završnici prošle sezone davao prednost također Dinamu. Iako je Hajduk u međusobnim derbijima pokazao da itekako može biti ravnopravan suparnik. Međutim, ovo je nogomet, jedan detalj, jedna sudačka odluka, jedan potez, mogu odlučiti pobjednika. I zato očekujem, prije svega, zanimljivu utakmicu', završio je Vlaović.

Dvoboj SuperSport Superkupa možete gledati na novom MAXSport 1 kanalu na 12.poziciji MAXtv-a u Osnovnom paketu.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.