hertha potvrdila transfer

Dinamu stižu novi milijuni! Pod Bjelicom je igrao sjajno i bio dio legendarne ekipe, a nakon tri godine u Engleskoj, seli u Njemačku

05.07.2022 u 17:35

Bionic
Reading

Jedna od najčvršćih karika lanca Bjeličine momčadi koja je 2019. godine izborila dugo priželjkivano 'europsko proljeće', bio je Ivan Šunjić. Defenzivni vezni na kraju te sezone otišao je u Birmingham, englesku drugu ligu, a sada bi mogao napraviti novi iskorak u karijeri. Dogovorena je posudba u Herthu, uz mogućnost otkupa ugovora

Preko Španskog i Zagreba stigao je do Dinama. No, onda je Ivan Šunjić 'šetao' od Maksimira do Kajzerice i nazad, ali je u sezoni 2018/19 zabljesnuo u Modrom dresu, te bio dio momčadi koju je Nenad Bjelica, nakon 49 godina čekanja, odveo do tzv. europskog proljeća.

Iako je i prije imao ponudu iz Belgije, ostanak u Dinamu mu se isplatio, a nakon te sezone, bez previše 'pompe', preselio je u redove engleskog drugoligaša Birminghama, koji je u maksimirsku blagajnu uputio osam milijuna eura.

Doduše, u ugovoru je pisalo i da prilikom prodaje Dinamu pripada i 30 posto od sljedećeg Šunjićevog transfera.

Ovog utorka njemački i engleski mediji objavili su vijest kako bivšeg mladog hrvatskog reprezentativca želi berlinska Hertha, jer ovaj je klub prodao Argentinca Santiaga Ascacíbara, koji igra upravo na poziciji defenzivnog veznog.

Tijekom dana ta je vijest i potvrđena, Šunjić je novi igrač Herthe, ali se znaju i uvjeti transfera. Riječ je o posudbi, s mogučnošću otkupa ugovora.

Još se ne zna koliko bi Nijemci trebali platili Englezima, ali može se nagađati da neće ispod onog iznosa kojeg su i oni platiti Dinamu. Prema tome, ako ga prodaju za osam milijuna, a to je nadaju se u Dinamu neki minimum, onda će Modrima pripasti (najmanje) 2,4 milijuna eura.