za tportal

Legendarni Ivan Gudelj rekao što zaista misli o derbiju Dinama i Hajduka i borbi za prvi trofej u sezoni: Naučio sam to još kao igrač, ali...

07.07.2022 u 12:00

Bionic
Reading

Sve je spremno za utakmicu SuperSport Superkupa u kojoj se u subotu 9. srpnja (20 sati, MAXSport 1, MAXtv) na maksimirskom stadionu sastaju Dinamo – Hajduk. Svoj osvrt na najveći hrvatski derbi dao je za tportal legendarni Ivan Gudelj

U kratkoj igračkoj karijeri, koja je zbog bolesti naglo prekinuta u 27. godini života, Ivan Gudelj prošao je sa splitskim Hajdukom i reprezentacijom bivše Jugoslavije puno toga.

Kao veliki ljubitelj nogometa, 62-godišnji Gudelj s nestrpljenjem iščekuje utakmicu SuperSport Superkupa u kojoj se na stadionu Maksimir sastaju Dinamo – Hajduk.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

'Ovako bih to rekao. Utakmica je važna zbog trofeja, a uz to je posebna, jer ipak je to najveći hrvatski derbi. Naravno, iako se obje momčadi bore za prvi trofej u sezoni, ipak je jasno da tenzije neće biti kao u prvenstvu ili kupu', kazao je za tportal Gudelj.

Što se trenutačne forme obje momčadi tiče i nekih pripremnih utakmica - u kojima Hajduk nije briljirao - Gudelj je mišljenja da to nije nikada bio pravi pokazatelj. No nešto je želio naglasiti.

'Naučio sam to još u mladim danima kao igrač da nije dobro biti u top formi prije početka sezone i jasno je da treneri i stručni stožer tempiraju formu za prvenstvo, koje je jako, jako dugo. Uz to, pripremne utakmice ne bi trebale biti pravi pokazatelj i nisu neko mjerilo. Nekima su noge još teške i poraze u pripremama ne treba gledati tragično. Uz to, u obje momčadi ima nekoliko novih igrača kod kojih će motiv biti ogroman, ali… Uz sve to imate uskoro i nastupe u Europi, pa domaći kup i teško je očekivati da su svi igrači u top formi. S druge strane, ipak je ovo natjecateljska utakmica i određeni naboj postoji jer to je najveći hrvatski derbi te se osim za prestiž igra za trofej. Što se publike tiče, i ona je dosta važna.'

Za kraj je Gudelj poručio:

'Prošle sezone Hajduk je osvojio kup, a Dinamo prvenstvo, ali mislim da na igračima neće biti nekog velikog pritiska. Prvenstvo će biti mjerilo, ono je ipak najslađe i to je svima jasno! Naravno, kao što sam rekao, određene tenzije postoje jer trofej je ipak trofej!' zaključio je Gudelj.