SRETAN ROĐENDAN, IZBORNIČE

Goluža: Po savjet kod Červara, ali i Rudića

17.09.2010 u 16:40

Bionic
Reading

Nakon odlaska Line Červara s klupe hrvatske muške rukometne reprezentacije, na to je mjesto sjeo njegov bivši igrač, ali i desna ruka, Slavko Goluža. Na svoj 39. rođendan imao je promociju pred medijima

Slavko Goluža prije tri je dana imenovan za novog izbornika muške rukometne reprezentacije, a na svoj 39. rođendan odradio je i službeno predstavljanje pred medijima. No iako je razloga za slavlje imao, u uvodu se Goluža sjetio 'rukometnog tate' Line Červara, s kojim je surađivao proteklih godina. I kao igrač, ali i kao njegov pomoćnik.

'Prvo se moram zahvaliti Lini Červaru, koji je napravio mnogo i za mene i za naš rukomet, donijevši nam mnoge vrhunske rezultate i lijepe trenutke te koji je imao povjerenja i pozvao me da mu budem pomoćnik. Naravno, zahvaljujem se i predsjedniku HRS-a Šoli, dopredsjedniku Gopcu, tajniku Poljaku i članovima upravnog odbora', rekao je u uvodu Goluža te potom dodao i kako će se već od prve akcije, krajem listopada, kada Hrvatsku čekaju kvalifikacije za EP, voditi.

'Igrat će samo oni koji to zasluže, koji su zdravi i spremni. Vrata, naravno, nikome nisu zatvorena.'

Ima li izgleda da se sada u momčad možda vrate Metličić, Džomba, Špoljarić?

'Mi za sve imamo adekvatne zamjene. No, ponavljam, vrata su svima otovorna i igrat će oni koji budu to zaslužili.'

Kako ćete se igračima, jer donedavno ste s njima dijelili svlačionicu, nametnuti kao autoritet?

'Autoritet je prije svega poštovanje jednih prema drugima, igrača prema meni i obrnuto. Svi oni znaju tko je glavni i koga se treba slušati, ali vjerujem da je svaki igrač sam sebi najveći autoritet.'

Nakon što vas je UO imenovao za izbornika, dopredsjednik Gobac je rekao kako su Lini Červaru uvijek otvorena vrata reprezentacije. Stvara li vam to kakav pritisak?

'Ne, ni u kom slučaju. Osim toga, to je i normalno. Ja sam se upravo danas čuo s Červarom i zvat ću ga kad god bude potrebno. Nadam se i da će nas doći gledati u kvalifikacijama', vrlo iskreno, bez srama da će pomoć potražiti od starijeg i iskusnijeg, rekao je Goluža. A potom, off record, dodao i ovo.

'Danas sam zvao i Rudića. I njegovo mišljenje mi je važno', rekao je Goluža, potvrdivši da ima veliku želju za učenjem, ali i da nema kompleksa poslušati znalce.

S toga se i na SP- u Švedskoj može očekivati medalja?

'Postavio si jesam ciljeve i kriterije, ali meni je u ovom trenutku najvažnija prva utakmica kvalifikacija. Za SP ćemo s dečkima napraviti poseban program, kako bi došli spremni i zdravi, jer nećemo imati vremena previše, tek jedan turnir u Francuskoj i nadam se da ćemo biti dovoljno dobro pripremljeni', završio je Goluža.