PREMIERSHIP

Gol Nikice Jelavića, Arsenal nastavio niz

24.03.2012 u 18:28

Bionic
Reading

U svom šestom nastupu za Everton, a trećem od prve minute, Jelavić je zabio drugi gol na susretu u 76. minuti. Nakon asistencije Marouanea Fellainija desnicom je poentirao u lijevi donji kut

Hrvatski nogometni reprezentativac Nikica Jelavić postigao je svoj drugi premierligaški gol za Everton u gostujućoj 2-0 pobjedi nad Swansea Cityjem u sklopu 30. kola Premiershipa.

U svom šestom nastupu za Everton, a trećem od prve minute, Jelavić je zabio drugi gol na susretu u 76. minuti. Nakon asistencije Marouanea Fellainija desnicom je poentirao u lijevi donji kut.

Prvi gol na susretu za 'toffeese' zabio je u 59. minuti Leighton Baines iz slobodnog udarca. Jelavić je igrao do 82. minute kada ga je zamijenio Denis Stracqualursi.

Liverpool je nastavio s blijedim igrama, te je na svom Anfieldu poražen od slabašnog Wigana s 2-1. Tek drugi domaći ovosezonski poraz 'redsima' nakon onog od Arsenala (također 1-2) Wigan im je nanio golovima Shauna Maloneyja iz jedanaesterca (koji je skrivio Martin Škrtel prekršajem nad Victorom Mosesom) i Garyja Caldwella. Jedini gol za Liverpool zabio je Luis Suarez.

Nogometaši Arsenala nastavili su pobjednički niz. Do sedmog uzastopnog trijumfa stigli su na svom Emiratesu rezultatom 3-0 protiv Aston Ville. Bila je to za momčad Arsenea Wengera sedma uzastopna premierligaška pobjeda, što im nije uspjelo od listopada 2007. godine.

U 16. minuti je lijevi bek "topnika" Kieran Gibbs načeo mrežu gostiju, zabivši iskosa s lijeve strane svoj premijerni gol u sezoni, dok je na 2-0 devet minuta kasnije povisio Theo Walcott. Uposlio je brzonogog Walcotta dubinskom loptom u prostor Alex Song, a ovaj je udarcem u bliži kut savladao nemoćnoga Shaya Givena. Točku na i za pobjedu kojom su "topnici" u borbi za posljednje mjesto koje izravno vodi u ligu prvaka (treće) pobjegli Tottenhamu na tri gola razlike, zabio je u trećoj minuti sudačke nadoknade iz sjajnog slobodnog udarca s više od 20 metara Mikel Arteta.