GAZDA RUKOMETA

Gobac opet verbalno napao košarkaše

22.10.2013 u 16:07

Bionic
Reading

Izvršni dopredsjednik hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac ponovno se okomio na košarkaše. Predstavljajući novi stožer reprezentacije pojačan trenerom Zdravkom Zovkom, Gobac je 'okrznuo' i hrvatsku košarku

'Ne očekujemo rezultat preko noći jer ga imamo, za razliku od nekih drugih naših sportova. Međutim, nama su postavljena neka druga mjerila. Imali smo u blizini jedno natjecanje o kojem su se pisale bajke. Izgleda da je četvrto mjesto veći uspjeh nego naše medalje. Ali, dapače, mi im čestitamo. To je strašan uspjeh nakon 1995. godine', ironično je rekao Gobac i nastavio.

'Treba ta mjerila malo staviti na vagu. U ovom trenutku za mjesto europskog prvaka konkurira deset reprezentacija, dok s druge strane na ovom natjecanju u susjednoj nam državi nije bilo nikad slabije natjecanje s nikad manje zvijezda, ali onda se pojavila sila koja je godinama bila u zapećku i dočarala tu bajku'.

Predstavio je Gobac i ciljeve hrvatskog rukometa u sljedeće dvije godine.

'Finalni cilj bi trebao biti na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje ćemo jurišati na naslov prvaka svijeta. Vi svi znate kako će sve izgledati na Europskom prvenstvu u Danskoj iduće godine. Ako sve bude realno i objektivno i tu smo kandidati za najsjajnije odličje'.