NEUMORNI VETERAN

Garnett ispisao povijest; sada su samo tri igrača ispred njega

16.11.2015 u 10:03

Bionic
Reading

Kevin Garnett na nedjeljnoj je utakmici Minnesota - Memphis (106:114) ušao u povijesne NBA knjige. U svojoj 21. NBA sezoni 39-godišnji Garnett probio je granicu od 50.000 odigranih minuta što je prije njega uspjelo samo četvorici igrača u ukupno 70 sezona

Kada je 1995. godine kao srednjoškolac izabran u prvoj rundi 5. na NBA draftu Garnett nije mogao sanjati kakvu će uspješnu karijeru imati. Nakon što je 2008. osvojio svoj jedini prsten NBA prvaka s Boston Celticsima preko Brooklyn Netsa, za koje je kratko igrao, vratio se u momčad u kojoj je započeo profesionalnu karijeru. Savršen scenarij.

'Sam (trener Mitchell, op. a.) me zamijenio i prva stvar koju mi je rekao bila je: Odigrao si svoju 50 tisuća minuta! Na to sam mu rekao: Da, i svakih 50 tisuća osjećam. I ne šalim se', kazao je nakon utakmice Garnett koji je za 24 minute upisao osam koševa, pet skokova i četiri asistencije.

Osim Garnetta u društvu igrača koji imaju iza sebe više od 50.000 odigranih minuta u NBA ligi su Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone i Jason Kidd. S okruglih 50.000 minuta svojedobno je u mirovinu otišao veliki Elvin Hayes.

'Trajanje je nešto na što sam ponosan. U ovom trenutku moje karijere sposoban sam igrati i uz to biti starter? Znate, puno sam za ovo sve truda uložio', dodao je Garnett koji ove sezone igra s velikim ponosom u čast nedavno preminulom treneru Flipu Saundersu koji ga je 1995. Vodio i školovao kao novaka (rookie). Uz Saundersa je 2004. Garnett bio i MVP lige.