rukomet, ep 2020.

Francuzi bez Karabatića na Europskom prvenstvu; Slovenci pronašli zamjenu za Veselina Vujovića

17.12.2019 u 16:46

Bionic
Reading

Švedski rukometni stručnjak Ljubomir Vranješ (46) novi je izbornik slovenske muške rukometne reprezentacije, objavili su iz Slovenskog rukometnog saveza

Ljubomir Vranješ, Šveđanin srpskog podrijetla i nekadašnji rukometaš dokazao se kao klupski trener u Flensburgu kojega je trenirao od 2010. godine i doveo ga do naslova u Ligi prvaka. Vodio je kao izbornik i reprezentaciju Srbije koju je uspio odvesti na Europsko prvenstvo 2014. godine.

Na mjestu slovenskog izbornika nasljeđuje Veselina Vujovića s kojim je raskinut ugovor zbog navodnog konfliktnog odnosa s igračima u svlačionici, blijede igre i 'zasićenosti' koja nije omogućila proboj izabranoj vrsti  u novu kvalitetu.

S Vranješem je dogovoren ugovor o suradnji do  2024. godine, potvrdio je Slovenskog rukometnog saveza.

'Želimo se dobro predstaviti na Europskom prvenstvu i ostati u igri za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Poznajem skoro sve igrače, njihov sistem i individualnu kvalitetu. Istina je da nemamo mnogo vremena, ali se za EP možemo dobro pripremiti', kazao je novi slovenski rukometni izbornik.

U isto vrijeme su jedni od kandidata za zlato, rukometaši Francuske, saznali kako na ovaj Euro stižu poprilično oslabljeni.

Izbornik 'Les Expertsa', legendarni Didi Dinart, već je ranije ostao bez standardnih prvotimaca poput Dumoulina, N'Guessana, Mahea..., a sada je sigurno da neće moći računati niti na Luku Karabatića!

Jedan od najzvučnijih igrača u reprezentaciji Francuske slomio je prst desne ruke i definitivno neće put Trondheima, gdje će 'tricolori' igrati, a zamijeniti bi ga trebao Nicolas Tournant iz Nantesa.

Francuzi će u skupini D igrati protiv Norveške, Portugala i Bosne i Hercegovine, a u drugom krugu se 'križaju' s jakom skupinom C u kojoj su Španjolska i Njemačka te autsajderi Latvija i Nizozemska.