akcija Euro 2020.

Lino Červar napokon otkrio glavni razlog zašto Štrlek ne igra za Hrvatsku te zašto je jako ljut na jednog važnog igrača

17.12.2019 u 14:06

Bionic
Reading

Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, službeno je započeo akciju Euro 2020. koji počinje utakmicom protiv Crne Gore u Grazu 9. siječnja. No, kao što je navikao bez problema i trzavica ne može...

Od prije je poznato kako Lino Červar ima dosta problema oko slaganja momčadi zbog ozljeda nekoliko ključnih igrača. Na prvi dio priprema, koje će se održati u Zagrebu od 17. do 23. prosinca, odazvalo se 16 igrača. Nešto kasnije pridružuje se rukometaši koji igraju u Francuskoj (Šego, Šebetić, Šunjić), nakon njih pridružuju se Cindrić i Karačić, a posljednji dolaze igrači iz Njemačke Bundeslige Duvnjak, Musa, Martinović, Marić, Mamić, Brozović.

Dakle, jasno je kako situacija nije idealna jer tek će od drugog dijela priprema u Poreču biti kompletni.

'Svake godine primorani smo odraditi pripreme u tri dijela zbog naših igrača koji igraju širom Europe. S ovog prvog dijela priprema imamo već šest sigurnih, ali ovo je važno za mlade igrače da ih uključimo i da se oni nametnu. Odradit ćemo ukupno 12 treninga, u drugom dijelu u Poreču od 26. do 30. prosinca ukupno osam. Potom ćemo imati i dvije utakmice s Katarom i BiH te se 7. siječnja vraćamo u Zagreb od kuda putujemo u Graz', kazao je na konferenciji Červar.

Posebno se Lino Červar dotakao krilnog igrača Manuela Štrleka kojeg nema u reprezentaciji prvi puta od 2010. godine.

'Ja sam ga uveo u reprezentaciju 2008. godine uoči SP-a, on je na turniru u Austriji bio ozlijeđen. Imao sam s njime nekoliko razgovora, jako mi je žao što ga nema, cijenim njegove kvalitete, ne trebam se ja njemu dodvoravati. Odličan je realizator, kontraš i to nam može biti deficit. Iskreno smo razgovarali, ali ovo je bila njegova odluka i time bih završio. Vratit će se on, ali nema više potrebe diskutirati', objasnio je Červar.

No, otkrio je Červar i novi problem koji se iznenada pojavio:

'Šipić je jučer ozlijedio skočni zglob i neće moći trenirati nekoliko dana pa sam pozvao Gianfranca Pribetića iz Nexea. Ljut sam na Šipića jer morao je paziti ako zna da su danas pripreme i ovo mu se ne smije dogoditi. Međutim, brine me i Musina ozljeda jer on nam je važan u toj obrani, kako 6-0, tako i 5-1 koja je hrvatski proizvod, kao i 3-2-1. Vidim da su nas sada počeli slijediti i Nijemci', dodao je Červar.

Dotakao se Červar i protivnika u skupini:

'Nije da se plašimo, ali ne bismo bili mudri ako mislimo da će biti lako. Crna Gora je ponosan narod, vratila je Melića, ima sjajna krila, vanjsku liniju i pivota. Da ne govorim o Bjelorusiji, ima nekoliko istaknutih igrača u Ligi prvaka. Srbija se počela homogenizirati, vidim sada i entuzijazam kod njih. Uvijek su se svađali, teško djelovali kao tim. Znate, deset godina nismo igrali finale velikog natjecanja. I kad smo imali još zvijezde u ekipi kao Balića, Lackovića, Vorija... Imali smo tri bronce i meni sada ne treba dodatna motivacija. Imamo kontinuitet, kakav nema nitko drugi, nikad nismo bili u donjem domu i to je kompliment svima nama i želio bih da ta bajka ide dalje', završio je Červar.