POMOĆ SIROMAŠNIMA

Francuske škole nogometa stigle do Tanzanije

22.10.2009 u 09:31

Bionic
Reading

Dvije francuske nogometne zvijezde, Bernard Lama i Jimmy Adjovi Boko, koji korijene vuku iz Senegala, otvorili su nogometnu akademiju i u Tanzaniji, jednoj od najsiromašnijih zemalja svijeta. Iako žele pronaći još koju buduću zvijezdu, želja im je prije svega omogućiti mladim igračima da se školuju

Svakog se dana po cijelom svijetu otvaraju nove nogometne akademije. I to uglavnom pod pokroviteljstvom bivših velikih imena nogometa. Naravno, svima je cilj pronaći još talenata, ali i omogućiti siromašnijoj djeci da se bave sportom, to jest nogometom. Zato je odluka francuskih velikana Bernarda Lame i Jimmyja Adjovija Bokoa hvalevrijedna, jer svoju su nogometnu akademiju, nakon Senegala i Južne Afrike, organizirali u jednoj od najsiromašnijih zemalja svijeta - Tanzaniji.

Predradnje za otvaranje kampa već su završene, čeka se samo dozvola tanzanijskog Ministarstva informiranja, kulture i sporta.

Inače, u ovaj su projekt uključeni i aktivni igrači - interovac Patrick Vieira te igrač Arsenala William Gallas, koji bi trebao biti i počasni gost na otvaranju akademije.