presretni Jakić

[FOTO/VIDEO] Igrač Dinama o kojem se malo zna odigrao je utakmicu iz snova i autor je akcije za gol koja je sve zadivila; otkrio je tajnu kako je došlo do toga

26.02.2021 u 08:12

Bionic
Reading

Kristijan Jakić - moderni defanzivni vezni igrač koji napreduje ogromnim koracima - bio je glavni autor Dinamovog gola, a nakon utakmice je otkrio zanimljiv detalj vezan uz tu akciju

Dinamo je s 1:0 pobijedio Krasnodar na Maksimiru i tako s ukupnih 4:2 prošao u osminu finala Europske lige. Gol za pobjedu u Zagrebu zabio je Mislav Oršić, ali akciju je započeo i doveo do gola fenomenalni 23-godišnji Kristijan Jakić - igrač o kojem se malo zna i koji se ove sezone pokazao kao pun pogodak - koji je osvojio loptu i povukao kontru pa nakon kratke kombinacije s Brunom Petkovićem asistirao Oršiću za gol.

Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Jakić nije skrivao zadovoljstvo pobjedom, a ovim se golom iskupio i za lošije igre s početka igranja u plavom dresu. Jakić je nakon utakmice otkrio kako je došlo do gola koji je ipak osigurao mir i odveo Dinamo u osminu finala.

'Presretni smo zbog pobjede. Sretni smo zbog nas, zbog trenera, zbog svih u klubu i naših navijača. Nećemo tu stati. Želimo proći i tu osminu finala, ma koga god izvukli. Ovaj gol je odlična stvar i za mene i za ekipu. Danas sam ja bio taj, a prošli puta Petković. Tako to ide, bitno da smo pobijedili', rekao je Jakić pa otkrio:

'Dva dana prije utakmice smo vježbali kontre i prolazak iza leđa kakav sam napravio. Pogledao sam prema igraču Krasnodara i vidio da će odigrati kratko. Ušao sam mu iza leđa kao što smo i radili na treningu jer je to najteže braniti i eto, Oršić je ispratio i zabio gol', kaže Jakić koji je svoj nogometni put započeo u Mračaju iz Runovićima nedaleko Imotskog. Stasao je kao igrač zagrebačke Lokomotive, a jedan dio karijere proveo je na posudbi u NK Istra 1961.

  • +34
Dinamo - Krasnodar, šesnaestina finala Europske lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL