REZULTATI

[FOTO] U derbiju Europske lige Manchester United prošao Milan na San Siru, a čovjek odluke bio je Paul Pogba

18.03.2021 u 23:28

Bionic
Reading

Nakon Arsenala, Rome i Granade, plasman u četvrtfinale Europske lige izborili su i Manchester United, Ajax, Villarreal i praška Slavija

ManU je na San Siru pobijedio Milan sa 1:0 nakon što je prvi susret završio 1:1. Pogodak odluke zabio je Paul Pogba u 48. minuti. Ante Rebić i Mario Mandžukić zbog ozljeda nisu nastupili za talijanski sastav.

Veliko iznenađenje priredila je praška Slavija koja je na Ibroxu pobijedila Rangers sa 2:0 i nakon 1:1 iz prve utakmice prošla u četvrtfinale.

Olayinka (14) i Stanciu (74) su zabili za goste, dok je Rangers završio utakmicu s dva igrača manje. U 61. je isključen Roofe, a u 73. i Balogun. Borna Barišić je igrao cijeli susret za škotski sastav, dok je Nikola Katić i dalje izvan stroja.

  • +5
Milan - Manchester United, osmina finala Europske lige Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

Ajax je prošao dalje s dvije pobjee protiv Young Boysa. U prvom susretu u Amsterdamu 'Kopljanici' su slavili 3:0, a u uzvratu u Bernu sa 2:0. Golove su zabili David Neres (20) i Tadić (49-11m). Dominik Kotarski nije nastupio za nizozemski sastav.

S dvije pobjede dalje ide i Villarreal koji je u obje utakmice porazio kijevski Dynamo sa 2:0.

Plasman u četvrtfinale izborili su i nogometaši Arsenala, Rome i Granade.

Arsenal je prošao dalje premda je u uzvratu na svom travnjaku izgubio od Olympiakosa sa 0-1. No, 'Topnici' su u prvom susretu slavili sa 3:1 obranivši dva gola prednosti.

Gol za goste zabio je El Arabi u 51. minuti, a Grci su od 82. igrali s igračem manje nakon što je isključen Ba.

Arsenal je tako uzvratio grčkom sastavu za lanjski poraz u 16-ini finala. 'Topnici' su tada u Pireju slavili sa 1:0, a potom u Londonu nakon produžetaka izgubio 1:2 i ispali.

'Topnici' su u prvenstvu tek na desetom mjestu sa 10 bodova zaostatka za mjestom koje vodi u Ligu prvaka i Europska liga je njihova najveća prilika kako bi iduće sezone igrali u elitnom natjecanju 'Starog kontinenta'.

  • +4
Arsenal - Olympiacos, osmina finala Europske lige, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Roma je u Kijevu pobijedila Šahtar sa 2:1 i tako potvrdila 3:0 iz prve utakmice izborivši svoje prvo četvrtfinale ovog natjecanja.

Borja Mayoral je zabio oba gola za "vučicu" (48, 72), dok je pogodak za ukrajinski sastav zabio Junior Moraes (59).

Dalje ide i Granada koja je u Budimpešti izgubila od Moldea sa 1-2, no Španjolci su u prvom dvoboju pobijedili sa 2:0.

Jesu Vallejo (29-ag) i Hestad (90-11m) su zabili za Molde, a Soldado (72) za goste.

Za Molde je ovo bio prvi europski nastup u osmini finala, a za Granadu prva europska sezona i odmah plasman u četvrtfinale.