NOVI TRENER 'MODRIH'

[VIDEO/FOTO] Damir Krznar u utorak je sjeo na klupu Dinama, a večeras je srušio Josea Mourinha. No, navijači bi mu mogli zamjeriti jedan pozdrav na kraju...

18.03.2021 u 22:13

Bionic
Reading

Dinamo je odigrao savršenu partiju na krilima fantastičnog Mislava Oršića koji je s tri gola potopio Tottenham i odveo 'modre' u četvrtfinale Europske lige. Velike zasluge za ovaj uspjeh idu i novom treneru Dinama Damiru Krznaru koji je momčad službeno preuzeo prije samo dva dana

'Prekrasna, divna utakmica. Ona koju sanjate, a ne usudite je sanjati. Čestitke cijeloj momčadi. Disali su svi kao jedan, od prvog do 23., pa i ona dvojica koja nisu bila u kadru. Čestitke cijelom klubu', rekao je novopečeni trener Dinama Damir Krznar.

Preuzeo je Krznar momčad prije dva dana, s mjesta prvog pomoćnika postao je glavni trener nakon što je zbog pravomoćne presude Zoran Mamić morao odstupiti. I odmah je srušio Tottenham i Josea Mourinha.

NK Dinamo - Tottenham 1:0 Oršić 62' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

'Dogodio se idealan scenarij. Da smo rano zabili možda bi ih razljutili. Prvi gol smo zabili u pravo vrijeme, ostalo nam je dovoljno vremena za drugi. Pokušali smo zabiti i treći prije produžetka', kazao je Krznar i nastavio:

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Tottenham je ostao što je ostao. Mi smo u odnosu na prvu utakmicu napravili korekciju u svojoj momčadi, vidjeli smo u kojim stvarima smo griješili. Zatvorili smo centralu dobro, ništa nisu napravili kroz sredinu. Pustili smo im bokove, polukontra i kontra su funkcionirale. Dizali smo se, stiskali i to nam je dalo šanse', analizirao je Krznar povijesnu pobjedu Dinama u razgovoru za Arenasport odmah nakon utakmice i nastavio:

NK Dinamo - Tottenham 2:0 Oršić 82' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Otkrio je Damir Krznar i jedan nepoznati detalj od prije par mjeseci...

'Nakon pobjede u Austriji u skupini, slučajno smo čuli razgovor šest, sedam naših igrača koji su bili uvjereni da ove sezone mogu do četvrtfinala, polufinala. Bilo je to lijepo čuti, ali izgledalo je kao san. No, oni su luđaci koji su ostvarili taj san', prisjetio se Krznar te priznao kako je ovo njegov najveći trenutak u karijeri:

'Definitivno. No, ovo je plod rada cijelog stožera i bivšeg stožera. Plod rada posljednje dvije, tri godine. Dinamo konstantno raste. S Bjelicom su stigli do osmine finala, lani smo bili korak do osmine finala u Ligi prvaka. Ove godine smo napravili još jednu stepenicu više, ali najveću u posljednjih 20-30 godina. Ovo je sigurno jedna od najljepših utakmica i ostat će mi u lijepom sjećanju.'

Ima li Krznar kakvih posebnih želja u četvrtfinalu?

NK Dinamo - Tottenham 3:0 Oršić 106' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

'Ždrijeb? Uživamo u poziciji u kojoj smo i neka nam Fortuna donese što god. Pripremit ćemo se za njega kao i za Tottenham', kazao je Krznar.

  • +60
NK Dinamo - Tottenham Hotspur, Europska liga, 18.3.2021. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Kako će 'modri' proslaviti ovu povijesnu pobjedu?

'Slavlje? Potrošila nas je ova utakmica fizički, potrošit će nas i emocionalno. Ali večeras nakon ponoći akcija Tottenham prestaje, budimo se s mišlju prema Gorici, to je utakmica koja nam donosi ovakve utakmice. Samo kao prvak možemo pružati ovakve partije u Europi. Naravno, zaslužan je za ovo i naš dojučerašnji trener. Zoki, yes!', zaključio je Damir Krznar.

Iako je sada vrijeme za slavlje, mnogi bi mu navijači Dinama ovaj posljednji pozdrav mogli zamjeriti. Jako...

  • +62
Dinamo pobijedio Tottenham 3 : 0 Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX