PJESMA SE ORI...

[VIDEO/FOTO] Pogledajte kako je gorjelo ispred maksimirskog stadiona na kojem se dogodilo čudo; stotine navijača s igračima proslavilo povijesni uspjeh Dinama

18.03.2021 u 22:58

Bionic
Reading

Dinamova pobjeda protiv Tottenhama (3:0) u Europskoj ligi odjeknula je cijelom Hrvatskom, a ispred stadiona okupilo se na stotine navijača koji su s igračima slavili prolazak među osam najboljih

Podsjećamo, nogometaši zagrebačkog Dinama priredili su čudo nakon što su u uzvratnom susretu osmine finala Europske lige na stadionu Maksimir nakon produžetaka pobijedili Tottenham sa 3:0 i tako nadoknadili poraz 0:2 iz prve utakmice.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Dinamo je u uzvratu golovima Mislava Oršića (63, 83, 106) uspio prirediti senzaciju izborivši plasman u četvrtfinale.

Nogometaši Dinama nakon velike pobjede pozdravili navijače Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Odmah poslije utakmice u mnogim dijelovima Hrvatske bacala su se pirotehnička sredstva i palile baklje, a na stotine navijača okupilo se ispred maksimirskog stadiona.

Velika bakljada Bad Blue Boysa nakon prolaska Dinama u četvrtfinale Europske lige Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell/PIXSELL

Tamo se pjevalo, skandiralo, palile su se baklje, a pred vjerne navijače izašli su i sami igrači.

'I naprijed plavi, pjesma se ori, bodri vas cijeli stadion...', zapjevali su zajedno.

  • +13
Velika bakljada Bad Blue Boysa nakon prolaska Dinama u četvrtfinale Europske lige Izvor: EPA / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Naravno, najveće ovacije dobio je Mislav Oršić koji je zabio fantastičan hat-trick. U 62. minuti fantastičnim je udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio za 1:0. Ušao je s krila na svoju desnu nogu i zabio u rašlje pored nemoćnog Llorisa.

NK Dinamo - Tottenham 1:0 Oršić 62' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Pet minuta prije kraja Dinamo je uspio zabiti i drugi gol i tako anulirati zaostatak iz prve utakmice, a ponovo je zabio Oršić. Ademi je prošao po lijevoj strani, dodao do Atiemwena koji je sjajno proigrao do Oršića koji je poentirao za 2:0.

NK Dinamo - Tottenham 2:0 Oršić 82' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Čudo nad čudima se dogodilo u 106. minuti kada je nevjerojatni Oršić treći puta zatresao mrežu. Dobio je loptu na lijevom krilu, probio se kroz trojicu igrača Tottenhama i s ruba kaznenog prostora pogodio donji desni kut.

NK Dinamo - Tottenham 3:0 Oršić 106' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Dinamo će se tako u petak (13 sati) u Nyonu naći u bubnju s osam najboljih klubova Europske lige i prvi put u više od pola stoljeća igrati u četvrtfinalu nekog europskog klupskog natjecanja.

  • +62
Dinamo pobijedio Tottenham 3 : 0 Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX
  • +60
NK Dinamo - Tottenham Hotspur, Europska liga, 18.3.2021. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX